Ledare för migrantparti uppmanar holländare att lämna landet

publicerad 18 juli 2018
Selçuk Öztürk och hans partikollega Tunahan Kuzu (t.h).

Ledaren för det nederländska invandrarpartiet DENK, Tunahan Kuzu, har uppmanat holländare som är kritiska till multikulturalism att lämna landet. “Om de inte gillar ett Nederländerna som förändras, där människor från olika kulturer lever, gör de bäst i att sticka iväg,” sade Kuzu i en videoblogg.

Samtidigt anklagade han de inhemska holländarna för att sträva efter egenmakt i sitt land.

Tidigare hade parlamentsledamoten anklagat nederländska läkare för att snabbare upphöra med behandlingen av migranter än av icke-invandrare. Den i Turkiet födda partiledaren Kuzu anklagade det nederländska samhället för att demonisera hans turkiska landsmän som bosatt sig i Nederländerna.
Wilders: “Försvinn till Turkiet”

DENK är en spin-off från det Holländska Labour Party (PvdA). Selcuk Öztürk, som grundade DENK tillsammans med Kuzu 2014, skall till PvdA:s parlamentsgruppledare Diederik Samsom ha sagt: “Må Allah straffa dig.” När Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besökte Nederländerna 2016 bar Kuzu vid mötet en pro-palestinsk knapp och vägrade att skaka hand med honom.

Ledaren för det nederländska Frihetspartiet, Geert Wilders, kommenterade Kuzus senaste uttalanden på Twitter: “Mitt budskap till Kuzu, DENK och alla andra Erdogan-älskare: Försvinn till Turkiet!”under hashtagen #wegmetDenk (bort med DENK).


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!