Läkare utan gränser-anställd dödad i migrantläger i Syrien

publicerad 13 mars 2021
- av Per Nordin

I slutet av februari mördades en Läkare utan gränser-anställd i Al-Hol-lägret i nordöstra Syrien, ett lägersom är hem för många jihadister och deras anhöriga. Några dagar senare dog ett barn till en annan anställd i en brand i lägret.

Natten till den 24 februari dödades en medlem av Läkare Utan Gränsers team i sitt tält, rapporterar man på sin hemsida.

Vår kollega var ledig med sin familj när denne dödades, säger Will Turner, Läkare Utan Gränsers akutchef för Syrien. Han säger även att man ”försöker bättre förstå situationen och omständigheterna kring mordet”.


Annonser:


Människor dödas med en brutal frekvens, ofta i tälten där de bor, fortsätter Turner.

Enligt Läkare utan gränser har över trettio personer dödats sedan januari i lägret. Det flesta blir ihjälskjutna eller knivhuggna till döds.

Den 27 februari dog en fyraårig dotter till en anställd och ytterligare tre anställda skadades i en brand som bröt ut på ett bröllop i lägret. Branden spred sig till angränsande tält efter att ett barn av misstag vält en dieselvärmare. Minst sju personer dödades i branden och kring trettio personer skadades.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.