Läkare utan gränser-anställd dödad i migrantläger i Syrien

publicerad 13 mars 2021

I slutet av februari mördades en Läkare utan gränser-anställd i Al-Hol-lägret i nordöstra Syrien, ett lägersom är hem för många jihadister och deras anhöriga. Några dagar senare dog ett barn till en annan anställd i en brand i lägret.

Natten till den 24 februari dödades en medlem av Läkare Utan Gränsers team i sitt tält, rapporterar man på sin hemsida.

Vår kollega var ledig med sin familj när denne dödades, säger Will Turner, Läkare Utan Gränsers akutchef för Syrien. Han säger även att man ”försöker bättre förstå situationen och omständigheterna kring mordet”.
Människor dödas med en brutal frekvens, ofta i tälten där de bor, fortsätter Turner.

Enligt Läkare utan gränser har över trettio personer dödats sedan januari i lägret. Det flesta blir ihjälskjutna eller knivhuggna till döds.

Den 27 februari dog en fyraårig dotter till en anställd och ytterligare tre anställda skadades i en brand som bröt ut på ett bröllop i lägret. Branden spred sig till angränsande tält efter att ett barn av misstag vält en dieselvärmare. Minst sju personer dödades i branden och kring trettio personer skadades.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!