Utrikes

Kvinnlig självmordsbombare sprängde sig – med sitt barn i famnen

Publicerad 10 april 2021

Det var i regionen Kasserine vid Mount Salloum som händelsen inträffade.
Enligt Tunisiens regering ska en kvinnlig självmordsbombare dödat sig själv och sitt barn under en anti-terroroperation. Hon utlöste sitt bombbälte efter att tunisiska säkerhetsstyrkor dödat hennes man. Tunisiska styrkor hade spårat upp den extremistiska gruppen i Mount Salloum-området i Kasserine i södra delen av landet, när de stötte på en misstänkt jihadist och hans familj. Det rapporterar Business Insider. Enligt rapporten från operation dödade tunisiska styrkor mannen, varefter hans fru utlöst sitt självmordsbälte och sprängt sig själv och barnet i hennes armar. En äldre dotter som befann sig på platsen överlevde. En annan operation, där ytterligare två extremister dödades, ägde rum i Mount Mghila-området i centrala Tunisien. I den operationen dödades chefen för Tunisiens Jund Al Khilafa-brigad, en grupp som har utlovat trohet mot Islamiska staten. Gruppen ska ligga bakom flera terrordåd i landet. Enligt Counter Extremism Project är Mount Salloum och Mount Mghila samlingsplatser för islamistiska extremister, och turister rekommenderas att undvika dessa områden. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!