Kinesisk ”kyssmaskin” ska hjälpa distanspar

Teknokratins framfart

publicerad 1 april 2023
- av Sofie Persson
Inom två veckor efter den släpptes fick företaget in över 20 000 beställningar.

De hårda covidrestriktionerna inspirerade Zhao Jianbo att ta fram en ”kyssmaskin” som är tänkt att användas vid distansförhållanden.

”MUA” kallas kyssmaskinen och är döpt efter ljudet man gör när man gör en slängkyss. Den skapades av ett kinesiskt företag och idén föddes i samband med covidpolitiken i landet.

Jag hade ett förhållande på den tiden, men jag kunde inte träffa min flickvän på grund av nedstängningarna, berättar skaparen Zhao Jianbo för Reuters.

Apparaten fungerar som ett mobilt stativ med realistiska silikonläppar på framsidan och kommer i flertalet färger, men beskrivs som ”unisex”. För att använda MUA måste användarna ladda ner en app och sedan koppla ihop de två apparater som användarna vill ha. När man sedan aktiverat appen kan man kyssa apparaten och den kommer att svara.

Appen kan också spela in ljud som personen som kysser gör och samtidigt skicka över till kyssmottagaren. När silikonläpparna används värms de också upp något, för att efterlikna riktiga läppar. Det går också att ha videosamtal samtidigt.

 

Två veckor efter att maskinen släpptes på marknaden såldes 3000 apparater och man fick in över 20 000 beställningar. Den har dock fått blandad kritik där vissa menar att den var ”spännande”, samtidigt som andra kände sig obekväma. En återkommande kritik är också att den saknar tunga. Det finns också viss oro för att apparaten kommer att användas inom sexindustrin, som är hårt reglerad i Kina.

MUA är samtidigt inte den första kyssmaskinen på marknaden. Redan 2011 kom en slags robottunga som skapades vid Tokyo’s University of Electro-Communications och 2016 skapades ”The Kissinger”, som liknar MUA något.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!