Kanadensisk journalist förbjöds rapportera från muslimskt område i Sydney

publicerad 1 augusti 2018

Reportern Lauren Southern försöker besöka en påstådd no go-zon i förorten Lakemba utanför Sydney i Australien. Hon har inte tagit för givet att det är en no go-zon, men hon vill undersöka om benämningen kan anses vara korrekt. Det tar inte mer än 20 minuter innan mainstreammedier ifrågasätter hennes närvaro och polisen direkt avisar reportern.

En analys av situationen i Lakemba visar att det som sannolikt hände var att ortsbor såg hur reportern med kamera började röra sig i området. Lokalt boende muslimer tipsar sedan polisen och andra medier (eller att polisen kan ha tipsat media) vilket resulterade i att massmedia omedelbart åkte till platsen där Lauren Southern befunnit sig inte mer än 20 minuter. De ifrågasätter hennes närvaro. Därefter kommer polisen snabbt till platsen och förbjuder Southernfrån att filma, intervjua och till och med gå trottoaren.

Hon varnas att hon begår ett brott (störandet av frid) om hon väljer att fortsätta, men polisen vill samtidigt inte medge att hela orten lyder under australiensisk lag som tillåter både pressfrihet och yttrandefrihet.

Lauren Southern drar slutsatsen att det verkligen rör sig om en no go-zon, att sharia gäller i Lakemba och att sharia därmed dominerar över nationella lagar om yttrandefrihet och pressfrihet. Hon till och med säger att Lakemba är ett av Islam erövrat landområde.

Svenskar snart en minoritet i Sverige
Southern har i sin rapportering tidigare statuerat Sverige som ett skräckexempel på denna typ av maktövertagande i no go-zoner, områden som den svenska polisen kallar för “utsatta områden”. Hon anser att Islam tillåts expandera på grund av rädsla för en dominant islamistisk kultur och att Väst har förlorat sin identitet. Hon tror att ursprungsbefolkningen i tex Sverige inom några decennier kommer vara en minoritet.

I videon nedan diskuterar Lauren Southern händelsen i Lakemba tillsammans med Stefan Molyneux från Freedomain Radio. Molyneux påpekar att polisen hittar på regler i stunden för att försöka bli av med reportern från området. Hon förbjuds att filma, men polisen förbjuder inte massmedier på plats från att filma och intervjua Southern. Kognitiv dissonans råder i situationen.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!