Kalifornien kan kriminalisera läkare som skriver ut ivermektin

publicerad 11 mars 2022
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett nytt lagförslag som lagts fram i Kalifornien ska klassificera läkare som inte strikt följer vad man benämner som “vetenskaplig konsensus” gällande covid-19 som ”oprofessionellt beteende”.

I praktiken innebär det att läkare som exempelvis skriver ut läkemedlet ivermektin mot covid-19 kommer att granskas och eventuellt riskera att förlora sina licenser om lagförslaget godkänns.

Det nya lagförslaget, framtaget av medlemmar i Kaliforniens delstatsparlament, presenterades i februari av Evan Low, demokratisk ledamot för Kaliforniens representanthus. Lagförslaget skulle kunna granskas så snart som den 17 mars och då under en utfrågning i parlamentskommittén. Om lagförslaget klubbas igenom skulle det innebära att läkare som går emot den rådande behandlingen av covid-19 utsätts för granskning av Medical Board of California och Osteopathic Medical Board of California, skriver Natural News.

“Befintlig lag kräver att den tillämpliga styrelsen vidtar åtgärder mot alla legitimerade läkare och kirurger som anklagas för oprofessionellt beteende, enligt vad som anges,” står det att läsa i lagförslaget. “Lagförslaget skulle även hjälpa till att minska spridning av desinformation relaterad till covid-19 och utvecklingen, säkerheten och effektiviteten av covid-19-vacciner”.

I andra stater straffar den amerikanska regeringen redan läkare som behandlar covid-19 med exempelvis de opatenterade läkemedlen ivermektin och hydroxiklorokin genom att dra in deras licenser. 

Läkaren och psykiatrikern Mark McDonald från Los Angeles har gått ut med att han kommer att stämma delstaten Kalifornien om lagförslaget godkänns och hänvisar bland annat till lagen om yttrandefrihet gällande intrång i de konstitutionella rättigheterna för läkare och andra utövare inom olika medicinska områden.

Dr. McDonald släppte i november 2021 boken ”United States of Fear: How America fell victim to a mass delusional psychosis” som handlar om masspsykosen kring covid-19.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!