Judisk makt-aktivist: Vi har rätt till vårt inflytande över opinionen

publicerad 3 april 2017
https://www.youtube.com/watch?v=rH1vaZXgbd0

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Alan Dershowitz, välkänd amerikansk advokat, politisk kommentator och en del av judisk makt-rörelsen, hävdade i ett tal nyligen att det judiska folket har förtjänat rätten att åtnjuta inflytande och påverka den allmänna diskursen i samhället.

Det var under sitt tal vid den sionistiska organisationen StandWithUs som Dershowitz påpekade att judar, som utgör cirka två procent av den amerikanska befolkningen, ofta anklagas för att ha ett oproportionerligt inflytande i exempelvis media, bankväsende och politiken.

Men istället för att ta upp påståendena som ett tecken på antisemitiska konspirationsteorier menade Dershowitz att judar ska omfamna överrepresentationen som ett bevis på deras styrka.

Ofta så ursäktar vi vår styrka och makt. Gör inte det, gör inte det. Vi har förtjänat rätten att påverka den allmänna debatten. Vi har förtjänat rätten att bli hörda. Vi har bidragit oproportionerligt till framgången för den här nationen (USA). Be aldrig om ursäkt för att vi använder vår styrka och inflytande för fred, sade Dershowitz och rev ner applåder från åhörarna efter talet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!