Utrikes

Judisk makt-aktivist: Vi har rätt till vårt inflytande över opinionen

https://www.youtube.com/watch?v=rH1vaZXgbd0

Alan Dershowitz, välkänd amerikansk advokat, politisk kommentator och en del av judisk makt-rörelsen, hävdade i ett tal nyligen att det judiska folket har förtjänat rätten att åtnjuta inflytande och påverka den allmänna diskursen i samhället.

Det var under sitt tal vid den sionistiska organisationen StandWithUs som Dershowitz påpekade att judar, som utgör cirka två procent av den amerikanska befolkningen, ofta anklagas för att ha ett oproportionerligt inflytande i exempelvis media, bankväsende och politiken.
Men istället för att ta upp påståendena som ett tecken på antisemitiska konspirationsteorier menade Dershowitz att judar ska omfamna överrepresentationen som ett bevis på deras styrka.

Ofta så ursäktar vi vår styrka och makt. Gör inte det, gör inte det. Vi har förtjänat rätten att påverka den allmänna debatten. Vi har förtjänat rätten att bli hörda. Vi har bidragit oproportionerligt till framgången för den här nationen (USA). Be aldrig om ursäkt för att vi använder vår styrka och inflytande för fred, sade Dershowitz och rev ner applåder från åhörarna efter talet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!