Joe Biden bemöter anklagelser om sexuella övergrepp

publicerad 2 maj 2020
- av Alexander Almqvist

Efter flera veckors tystnad har Demokraternas förmodade presidentkandidat Joe Biden brutit tystnaden och förnekar nu anklagelserna om att han skulle ha förgripit sig sexuellt på den förre senatsmedarbetaren Tara Reade.

Under fredagen gick Joe Biden ut och för första gången bemötte anklagelserna från Tara Reade. Reade har anklagat den dåvarande Delawaresenatorn Biden för att ha utfört ett sexuellt övergrepp på henne våren 1993 när Reade arbetade som senatsmedarbetare åt Biden i Washington DC.

I en intervju med den liberala TV-kanalen MSNBC förnekade Biden kategoriskt att han ska ha förgripit sig sexuellt på Tara Reade.


Annonser:


Det är inte sant. Jag säger tydligt att det aldrig, aldrig inträffade, sade Biden i intervjun.

Joe Biden bemötte även anklagelserna i ett kampanjmeddelande där han inledde med att berätta om sitt politiska arbete mot sexuella övergrepp mot kvinnor, även om anklagelserna mot honom är ”komplicerade”.

Medan detaljerna om dessa anklagelser om sexuella trakasserier och övergrepp är komplicerade så är två saker inte komplicerade. Det ena är att kvinnor förtjänar att bli behandlade med värdighet och respekt, och när de kliver fram bör de lyssnas på, inte tystas. Det andra är att deras berättelser bör bli föremål för lämplig utredning och granskning”, skriver Biden i kampanjmeddelandet.

Joe Biden har tidigare kritiserats för sin närgångenhet mot kvinnor och barn, särskilt med den demokratiska senatorn Chris Coons 13-åriga dotter som Biden försökte smeka och kyssa framför kamerorna.

Likt Joe Biden har även president Donald Trump anklagats av flera kvinnor för sexuella övergrepp. Trump har konsekvent förnekat dessa anklagelser.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.