Utrikes

Jair Bolsonaro: Folket måste beväpna sig för att förhindra diktatur

Brasiliens president Jair Bolsonaro.

Brasiliens frispråkige president Jair Bolsonaro menar att det är illasinnade krafter som ligger bakom de hårda coronarestriktionerna och att Brasiliens folk måste beväpna sig om de ska kunna stå emot krafter som vill ta ifrån dem deras friheter och införa diktatur i landet.

– Varför sätter de handbojor på en medborgare som arbetar eller en kvinna som befinner sig på offentlig plats?, frågar sig presidenten.
Presidenten medger att han genom sitt ämbete har ett stort ansvar och ska göra sitt yttersta för att de drakoniska åtgärderna dras tillbaka, men att han inte kan göra detta ensam.

– Vad de här skitstövlarna vill åt är vår frihet, säger han vidare och menar att den rådande situationen visar hur enkelt det i praktiken är att införa en diktatur i Brasilien.

Bolsonaro uppmanar i sammanhanget Brasiliens befolkning att beväpna sig så att de kan skydda sig själva och sina rättigheter.

– Det kommer garantera att det inte kommer någon jävel och försöker införa en diktatur här, menar han och fördömer hur lokala mer vänsterpolitiskt vridna myndigheter i Brasilien har agerat och godtyckligt arresterat människor som man menar brutit mot restriktionerna.

– Jag vill beväpna folket för jag vill inte ha någon diktatur här, förtydligar presidenten och menar att ett beväpnat folk inte kan bli förslavat.

Presidenten för vidare fram att det finns krafter i landet som vill bekämpa den fria marknaden, familjevärderingar, yttrandefriheten, rätten att äga vapen, Gud och Brasilien som land och att det är av yttersta vikt att man skyddar sig mot dessa krafter.

– Jag vill att alla ska ha vapen, repeterar presidenten och förklarar att det handlar om en direkt nödvändighet för att skydda landet mot politiska strömningar som vill frånta befolkningen dessa värden.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!