Utrikes

Israels regering hotar stänga ner kristen TV-kanal

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu omgiven av sitt ministerkabinett t.v.

Den israeliske kommunikationsministern Dudi Amsalem kallar det ett “misstag” att tillåta en kristen TV-kanal i Israel och säger nu att man från regeringens håll “under inga omständigheter” kan tillåta att man missionerar sitt budskap i landet.

I slutet av förra månaden drog den hebreiskspråkiga evangeliska TV-kanalen Shelanu Television igång sina sändningar i Israel. Shelanu Television drivs av det internationella evangeliska TV-nätverket GOD TV, som har sitt säte i Storbritannien och USA, och har beviljats ett sjuårigt sändningstillstånd av det israeliska kabel- och satellitsändningsrådet. Syftet med Shelanu är enligt GOD TV att verka som en ögonöppnare för israelerna till “sanningen om deras Messias, Yeshua”.
Myndighetens beslut att tillåta Shelanu Televisions sändningar i Israel var dock ett misstag. Det hävdar i alla fall Israels kommunikationsminister Dudi Amsalem, medlem i regeringspartiet Likud. Amsalem säger att han “aldrig någonsin” och “under inga omständigheter” kommer tillåta en kristen missionskanal att verka i Israel, rapporterar Times of Israel.

Om den här kanalen verkligen utför missionsarbete ska den omedelbart tas bort, säger Dudi Amsalem i ett uttalande.

Även andra TV-kanaler i Israel är föremål för censur från staten. Amsalem har också krävt att den israeliska versionen av “Survivor”, ett program som är snarlikt Expedition Robinson, ska censureras efter att en deltagare förslog att en fysisk kopia av Psaltaren skulle användas för att tända en eld.

Det är svårt för mig att förstå hur denna styggelse kunde visas i en kommersiell kanal i den judiska staten, och jag ångrar och fördömer det”, skrev Dudi Asalem i ett brev till det israeliska kabel- och satellitsändningsrådet, enligt Arutz Sheva.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!