Israels försvarsminister avgår – kallar regeringen ”extremistisk”

publicerad 23 maj 2016
Moshe Ya'alon

Israels försvarsminister Moshe Ya’alon lämnar partipolitiken i protest mot premiärminister Benjamin Netanyahu och hans ”extremistiska” regering.

Nyligen tvingades Israels Försvarsminister Moshe Ya’alon lämna sin post. Premiärminister Benjamin Netanyahu valde den förre utrikesministern Avigdor Liberman att ersätta Ya’alon.

I protest mot regeringspartiet Likud och premiärminister Benjamin Netanyahu väljer Moshe Ya’alon att uttala sig om situationen i Israel och att landet hotas av ”extremistiska krafter”.

I allmänhet är det israeliska samhället ett sunt samhälle, och de flesta här är friska och söker en judisk, demokratisk och liberal stat. En stat som accepterar varje person som en person, utan åtskillnad av religion, ras, kön, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning. Men till min stora sorg har extremistiska och farliga krafter har tagit över Israel och Likud och destabiliserar vårt hem och hotar att skada dess invånare, säger Ya’alon, enligt Times of Israel.

Moshe Ya’alon får även stöd från den förre premiärministern Ehud Barak som i en intervju med israeliska Channel 10 menar att Israel har infiltrerats av ”fascistiska krafter”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!