Israels finansminister: ”Det finns inga palestinier”

Israels ockupation av Palestina

publicerad 22 mars 2023
- av Isac Boman
Bezalel Smotrich, finansminister i Israel.

– Det finns inga palestinier, eftersom det inte finns något palestinskt folk, deklarerade Bezalel Smotrich, israelisk finansminister och ledare för Religiösa sionistpartiet, under ett tal vid en privat sionistisk minnesceremoni i Paris.

Enligt den sionistiske ministern ”uppfanns” det palestinska folket för mindre än 100 år sedan av araber som ogillade att judar återvände till Israel för att skapa en judisk stat.

– Finns det en palestinsk historia eller kultur? Det fanns araber i Mellanöstern som kom till Israels land samtidigt som den judiska invandringen och sionismens början. Efter 2000 års exil återvände Israels folk hem, och det fanns araber runt omkring som inte gillade det. Så vad gör de? De uppfinner ett fiktivt folk i Israels land och gör anspråk på fiktiva rättigheter i Israels land bara för att bekämpa den sionistiska rörelsen.Smotrich beskriver vidare staten Israel som ”ett mirakel” – inte minst ekonomiskt, och menar att livet i Israel är betydligt bättre och enklare än livet i samtliga muslimska grannländer.

– Om ni ser er omkring, i alla 22 länder (med muslimsk majoritet), finns det något annat land där människor har ett så bra liv? Ett modernt land med en ekonomi i utveckling, med religionsfrihet, yttrandefrihet… Det finns inget sådant land i världen. Sluta bekämpa staten Israel och Israels folk. Ni kommer att förlora och vi kommer att vinna eftersom den Helige, välsignad vare han, är med oss.

Det är inte första gången som Smotrich är i blåsväder. Han har tidigare beklagat att israelerna inte sparkade ut alla araber ur landet när staten Israel grundades och insinuerat att icke-judar med israeliskt medborgarskap kan komma att bli av med dessa.

Omvärlden reagerade med avsky när finansministern nyligen också krävde att en palestinsk stad i Västbanken skulle jämnas med marken som hämnd för ett terrordåd där två judiska bröder dödades – uttalanden som han snart tvingades backa ifrån.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!