Utrikes

Israeliska bosättare anklagas för att ha plundrat palestinska bönder

Nablus, på Västbanken i Palestina.

Palestinska bönder på Västbanken anklagar israeliska bosättare för att ha plundrat och förstört deras egendom.

I förra månaden ska israeliska bosättare utanför den palestinska staden Nablus, som är den tredje största staden på Västbanken, ha saboterat för de palestinska bönderna i området. Israelerna kom från bosättningen Havad Gilad.

De israeliska bosättarna anklagas bland annat för att ha fällt olivträd som tillhörde palestinierna.

– De plundrade mitt land. Jag har ingenting kvar. De stjäl våra frukter och hugger ner våra träd, säger en av de drabbade bönderna till den turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

Bosättarnas attacker mot palestinska bönder sker ofta under skördetider.

Den israeliska försvarsmakten IDF får skarp kritik av människorättsorganisationer för att man inte tar för allvarligt på hur palestinska bönder ofta bestjäls av bosättare. IDF förnekar dessa anklagelser, rapporterar israeliska Haaretz.

Enligt palestinska myndigheter finns det nu över 700 000 israeliska bosättare på Västbanken.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Trump och Netanyahu ljuger ikapp om Iran Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA och Israel att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar ...
Nobelpriset till Nadia Murad – ett slag i ansiktet... Ett delat fredspris till Nadia Murad är en seger för rättvisa och förnuft. Daesh, ISIS, IS eller vad de nu kallar sig ha...
Vita hjälmarna får hjälp av Israel – ska få asyl i... Israel har evakuerat 800 medlemmar av den terroranstrukna gruppen Vita hjälmarna från Syrien till Jordanien. De ska sena...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!