Utrikes

Israelisk överrabbin liknar svarta människor vid apor

Israels president Reuven Rivlin och Yitzhak Yosef samtalar

Israels sefardiske överrabbin Yitzhak Yosef har hamnat i blåsväder för ett uttalande där han liknar svarta människor vid apor.

Det var under helgen som Yosef höll en föreläsning. Under föreläsningen sade han bland annat att ett svart barn som föds av två vita föräldrar är en “apa” och en “differentierad varelse”, rapporterar den judiska nyhetsbyrån JTA.
Uttalandet har mött kritik, även från judiskt håll. Den amerikansk-judiska lobbyorganisationen Anti-Defamation League, ADL, har fördömt Yosefs uttalande och kallat det för “oacceptabelt”.

Yitzhak Yosef är son till Ovadia Yosef, som mellan åren 1973-1983 var Israels sefardiske överrabbin. Liksom sin son har Ovadia Yosef hamnat i blåsväder för en rad kontroversiella uttalanden. Bland annat har han sagt att icke-judars enda syfte är att tjäna det judiska folket. Han har även kallat araber för “ormar”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!