Iran anklagar Saudi-stödd terrorgrupp för attentat mot militärparad

publicerad 22 september 2018

25 personer ska ha dödats och 60 skadats i en attack mot en militärparad i Ahvaz i sydvästra Iran på lördagen. Iran anklagar en Saudi-stödd terrorgruppen för att ha utfört attentatet.

Attacken skedde mot en militärparad som hölls för att minnas kriget mellan Iran och Irak, som avslutades för nästan exakt 30 år sedan. Enligt iranska PressTV ska fyra gärningsmän öppnat eld mot både tjänstemän, soldater och civila vid paraden.

Flera av gärningsmännen ska ha klätt ut sig i Islamiska revolutionsgardets uniformer. Enligt Islamiska revolutionsgardets, som utgör är en av Irans väpnade grenar, talesman var gärningsmännen medlemmar i en Saudi-stödd terrorgrupp.


Annonser:


– Individerna som sköt mot människorna och soldaterna vid paraden har tillhör gruppen al-Ahvaziya, som sponsras av Saudiarabien, säger Ramezan Sharif, talesman för Islamiska revolutionsgardet, till PressTV.

Ett av dödsoffren från attacken ska ha varit en journalist som följde militärparaden.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.