Utrikes

Iran anklagar Saudi-stödd terrorgrupp för attentat mot militärparad

25 personer ska ha dödats och 60 skadats i en attack mot en militärparad i Ahvaz i sydvästra Iran på lördagen. Iran anklagar en Saudi-stödd terrorgruppen för att ha utfört attentatet.

Attacken skedde mot en militärparad som hölls för att minnas kriget mellan Iran och Irak, som avslutades för nästan exakt 30 år sedan. Enligt iranska PressTV ska fyra gärningsmän öppnat eld mot både tjänstemän, soldater och civila vid paraden.
Flera av gärningsmännen ska ha klätt ut sig i Islamiska revolutionsgardets uniformer. Enligt Islamiska revolutionsgardets, som utgör är en av Irans väpnade grenar, talesman var gärningsmännen medlemmar i en Saudi-stödd terrorgrupp.

– Individerna som sköt mot människorna och soldaterna vid paraden har tillhör gruppen al-Ahvaziya, som sponsras av Saudiarabien, säger Ramezan Sharif, talesman för Islamiska revolutionsgardet, till PressTV.

Ett av dödsoffren från attacken ska ha varit en journalist som följde militärparaden.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Iran