Irakisk terrorcell avslöjad – skulle skicka giftgas till Europa

publicerad 2 juni 2013

Irakisk polis har påträffat en terrorcell som skulle skicka modellflygplan med giftgaser till Europa och USA. Terrorcellen uppges ha kopplingar till al-Qaida.

Gruppen ska ha arbetat med att framställa giftgaser, såsom sarin och senapsgas, som skulle användas vid terrorattacker både i Irak och i närområdet, samt i USA och Europa, skriver Ekot.

Terrorcellen, som har kopplingar till al-Qaida, bestod av fem män. En av de fem gripna ska nu ha erkänt planerna för den irakiska polisen, som avslöjade terrorcellen genom ett tillslag på lördagen.

Tack vare den irakiska säkerhetstjänstens samarbete med utländska underrättelseorganisationer kunde irakisk polis storma den hemliga fabriken där terroristcellen höll till.

Den irakiska polisen fann vid tillslaget också fjärrstyrda modellflygplan. Dessa kunde ha använts för att transportera gasbehållare fyllda med giftgas på ett avstånd av 1,5 kilometer.

FN:s tjänstemän lyfter ett varningens finger åt al-Qaida-kopplade Sunnimilitanta motståndare till Syriens president Bashar al-Assad. Dessa rapporteras ha slagit läger i Iraks västra ökenregioner, rapporterar nyhetsbyrån Sana.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.