Hundratals missiler mellan Israel och Gaza

publicerad 9 augusti 2018

Under de senaste dygnen har Israel och Gaza skickat hundratals missiler mot varandra. Många fruktar att det kan leda till ett nytt krig mellan parterna.

Under onsdagen och torsdagen uppger den israeliska militären att militanter i det av Hamas kontrollerade Gaza avfyrat omkring 150 raketer in i Israel, vilket ska ha lett till att minst fyra israeler skadats, rapporterar France24.

Israel valde att svara genom luftanfall mot fler än 140 mål i Gaza. Det israeliska angreppet ska ha krävt tre palestiniers liv, varav ett spädbarn, och ytterligare tolv personer skadades, enligt hälsoministeriet i Gaza.

Raketattackerna mellan Israel och Gaza är de mest omfattande på flera år och riskerar att störa de pågående fredsförhandlingarna mellan Palestina och Israel. Experter fruktar att attackerna kan orsaka ett nytt krig mellan Gaza och Israel.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.