Utrikes

Hundratals missiler mellan Israel och Gaza

Under de senaste dygnen har Israel och Gaza skickat hundratals missiler mot varandra. Många fruktar att det kan leda till ett nytt krig mellan parterna.

Under onsdagen och torsdagen uppger den israeliska militären att militanter i det av Hamas kontrollerade Gaza avfyrat omkring 150 raketer in i Israel, vilket ska ha lett till att minst fyra israeler skadats, rapporterar France24.

Israel valde att svara genom luftanfall mot fler än 140 mål i Gaza. Det israeliska angreppet ska ha krävt tre palestiniers liv, varav ett spädbarn, och ytterligare tolv personer skadades, enligt hälsoministeriet i Gaza.

Raketattackerna mellan Israel och Gaza är de mest omfattande på flera år och riskerar att störa de pågående fredsförhandlingarna mellan Palestina och Israel. Experter fruktar att attackerna kan orsaka ett nytt krig mellan Gaza och Israel.


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!