MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Hotar politiker i dansk TV-debatt: “Du kommer att straffas i helvetet av Allah”

publicerad 13 juli 2013

Det gick hett till i en dansk TV-debatt mellan den radikala muslimen Adnan Avdic och Venstres integrationspolitiska talesperson Inger Støjberg som Ekstra Bladet sände under tisdagen. Det gick så långt att Avdic hotade Støjberg under debatten.

Inger Støjberg fick motta hot från Adnan Avdic. Foto: Faksimil/ekstrabladet.dk
Inger Støjberg fick motta hot från Adnan Avdic. Foto: Faksimil/ekstrabladet.dk

Tonaliteten i debatten sattes innan den ens hunnit börja. Den bosnisk-danska muslimen Adnan Avdic valde att inte skaka Inger Støjbergs utsträckta hand innan debatten skulle ta sin början.

– Det är av religiösa skäl, förklarade Avdic och syftade indirekt på att Støjberg var kvinna. Han överräckte dock en bukett blommor till Støjberg.

Adnan Avdic öppnade debatten med att kritisera Inger Støjberg för en krönika som hon skrev i danska Politiken. Krönikans rubrik “Jag målar gärna profeten på min vägg” föll inte Avdic i smaken.

Han passade på att nämna Jyllands-Postens teckningar av den islamiska profeten Muhammed som provocerat muslimer över hela världen.

– Jag tycker att det är rasism och terrorism. Jyllands-Postens teckningar har bidragit till ett starkt hat, dessutom vet hon att vi har Ramadanmånaden nu, sade Avdic.

Støjberg svarade med att skarpt ifrågasatta Avdics påståenden om att man skapar terrorism genom att avbilda profeten Muhammed.

– Du säger alltså att jag skapar terrorism om jag målar profeten? Det är ett hot mot Danmarks samhälle, sade Støjberg.

Då brast det för Adnan Avdic som blev perplex och hotade Støjberg.

– Du är inte täckt. Du kommer att straffas i helvetet av Allah, dundrade Avdic till med.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend