Hemliga dokument om slutet maktsällskap kan släppas fria i sommar

publicerad 15 maj 2016
Skull & Bones byggnad vid Yale University

Över 1 600 sidor med information om det hemliga och inflytelserika sällskapet Skull and Bones kan bli tillgängliga för journalister och allmänhet i juli.

Det är The National Archives and Records Administration (NARA) som gått ut med att man planerar att offentliggöra dokumenten för allmänheten, inklusive korrespondens som har skrivits av familjemedlemmar till tidigare president George W. Bush, rapporterar New York Post.

Både Bush- och Obamaadministrationen har förvarnats att dokumenten kommer att tillgängliggöras förutsatt att begäran inte stoppas av Bush eller president Barack Obama.

Enligt uppgifter till Politico så är det författaren Robert Gaylon Ross Jr som ligger bakom förfrågan om att offentliggöra materialet. Ross har skrivit flera böcker som handlar om just hemliga maktsällskap och vilket oerhört inflytande dessa har och har haft på samhället och dess styre. Han har också tagit upp morden på John F Kennedy, Abraham Lincoln och andra prominenta amerikaner och menar att dessa har mördats på order av en ljusskygg och inflytelserik elit.


Fakta: Skull and Bones

Skull and Bones är ett slutet ordenssällskap som grundades 1832 vid Yales universitet. Sällskapet har fått mycket kritik för sin brist på transparens och även anklagats för att vara en hemlig samlingsplats för makteliten i USA.

Minst tre presidenter och ett flertal andra höga makthavare har varit medlemmar i sällskapet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.