Harris hävdar att ”gränsen är säkrad” – trots två miljoner illegala invandrare

publicerad 21 september 2022
- av Sofie Persson
TV: Illegala invandrare fångas på film av Fox News i september i år. TH: Vice President Kamala Harris.

Vice president Kamala Harris menar att USA:s gräns är ”säkrad” – trots att USA samtidigt står inför det största antalet illegala invandrare någonsin och där man i år redan gripit två miljoner migranter.

När en invandrare som kommit in i landet illegalt intervjuades av Fox News sade han att ”gränsen är öppen” och att ”alla utgår från att gränsen är öppen”.

USA:s gränser har aldrig sett ett sådant flöde av illegala invandrare. Enbart under 2022 har man arresterat två miljoner invandrare, vilket är rekord. Trots det menar vice president Kamala Harris att gränsen är ”säkrad” i en intervju med NBC News.


Annonser:


Gränsen är säkrad, men vi har också ett trasigt immigrationssystem, särskilt under de senaste fyra åren innan vi kom in, och det måste åtgärdas, menar Harris som fått i uppdrag att ta hand om kriserna vid USA:s gränser sedan Biden tog makten.

Intervjuaren Chuck Todd ifrågasatte då Harris och undrade om hon verkligen var säker på att gränsen var säkrad när så många invandrare kommit förbi.

Vi har en säker gräns genom att det är en prioritet för alla länder, inklusive vår och vår administration, upprepade Harris och menade åter att problemen handlar om immigrationssystemet.

När Fox News talade med arbetare vid gränspatrullen lät det dock annorlunda.

Vi satte rekord i antalet gripande för en dag förra veckan. 8000 illegala invandrare greps. Det säger inte precis att våra gränser är säkrade.

Vidare menade arbetare vid gränspatrullen att det var stor skillnad under Trumps presidenttid och att gränserna var mer säkrade då.

Under mina 13 år var gränsen aldrig säkrare än den var då president Trump äntligen fått sin politik på plats.


En stor del av de illegala immigranter som kommer in i USA tar sig ofta via Washington DC, där Kamala Harris håller till. Endast dagar efter Harris uttalande intervjuade Fox News invandrare som precis tagit sig över gränsen och anlände i staden. En man deklarerade glatt att ”gränsen är öppen” och att man kommit in i USA ”olagligt”.

Gränsen är öppen, inte stängd. Alla anser att gränsen är öppen. Vi kom in utan problem. Vi kom in olagligt, berättar mannen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.