Här släpar migranterna mannen efter bilen – och skrattar

Invandrarvåldet

publicerad 12 januari 2022
- av Redaktionen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett filmklipp från Frankrike som visar hur fransmän hålls fast och släpas längs en bil tills de faller, samtidigt som en arabisk man och hans vänner hånskrattar, har vållat stor upprördhet och fördöms på sociala medier.

I filmklippet som gärningsmannen själv laddat upp och döpt till ”Kvällens galna skratt” så kan man se hur två äldre män hålls fast i kläderna och dras med efter bilen samtidigt som föraren och andra personer i bilen hånskrattar.

– Sluta jag kommer att ramla, hörs en av männen vädja innan han gör just det samtidigt som gärningsmännens hånskratt fortsätter och de kör vidare.

 

Le Parisen noterar att den äldre mannen inte är den enda person som blev utsatt för denna behandling – minst ytterligare en fotgängare blev misshandlad på samma sätt och enligt uppgifter på Twitter resulterade ”skämtet” i att ett av offren bröt både axeln och den ena foten.

På sociala medier är många nu ursinniga och kräver att personerna i bilen utsätts för samma behandling som de plågat sina offer med.

Hur djupt störd eller psykopatisk är man inte om man skrattar samtidigt som man släpar en gammal människa efter sin bil”? frågar sig en användare på forumet Reddit.

Enligt vittnesuppgifter fick gärningsmännen sina offer att närma sig bilen genom att fråga dem om en cigarett – sedan drog de tag i dem och började köra iväg.

Fenomenet att ”för skojs skull” släpa fotgängare bakom bilar tills de ramlar och skadar sig är ett fenomen som även Sverige har drabbats av. 2017 dömdes tre unga män med invandrarbakgrund just för att ha hållit fast och släpat minst nio fotgängare efter bilen i Malmö och Lund. Även en fjärde man åtalades – men friades.

Männen hävdade själva att de bara ”ville skämta” med sina offer och ingen av dem dömdes heller till fängelse utan enbart till samhällstjänst, skyddstillsyn och böter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!