Här kollapsar komikern på scenen – efter att ha gjort narr av vaccinskador

publicerad 9 februari 2022
- av Sofie Persson

Under en föreställning i Arizona kollapsade komikern Heather McDonald på scenen – så illa att hon spräckte skallen. Publiken skrattade samtidigt högljutt då många tolkade det hela som att hon narrade vaccinskador, eftersom hon precis före fallet raljerat över vaccinkritiker.

Heather McDonald är en 51-årig amerikansk komiker och skådespelerska som kanske är mest känd för sina framträdanden i serien Chelsea Lately, som sändes på kanalen E! Mellan 2007 och 2014.

Under början av året har McDonald gjort ett antal komediföreställningar i Tempe, Arizona i USA, som kallas ”Juicy Scoop”, vilket också är namnet på hennes podcast.

I fredags hade hon ett uppträdande på Tempe Improv i staden, men hann bara vara på scen i tre minuter innan hon kollapsade. Det stod dock redan klart vad temat på föreställningen handlade om eftersom hon ägnade de första minuterna åt att stoltsera med att hon själv tagit sina två doser covidvaccin och sin boosterinjektion.

McDonald fortsatte att göra narr av vaccinkritiker genom att exempelvis säga att hon trots sina injektioner ändå ”får sin mens” och att hon rest utan att bli smittad av covid-19. Kort därefter förlorar hon kontrollen över sin kropp och kollapsar på scenen. Publiken tror att det är en del av föreställningen och skrattar, men det visar sig snabbt att så inte är fallet eftersom hon inte reser sig upp.

 

 

Föreställningen fick avbrytas och senare på kvällen lät man genom McDonalds Facebooksida meddela att hon fått en skallfraktur av fallet. Vidare skriver man att McDonald inte intagit någon alkohol innan föreställningen och att hon testat negativt för covid-19. Läkare uppger att man inte kan hitta några medicinska förklaringar till kollapsen.

Man tillägger i inlägget att hon fått sin ”boosterspruta” tre veckor tidigare.

McDonald ska ha repat sig från olyckan och har redan hunnit spela in ett nytt poddavsnitt där hon berättar om händelsen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.