Han blir Storbritanniens nya utrikesminister

publicerad 9 juli 2018
Jeremy Hunt, Storbritanniens nya utrikesminister

Premiärminister Theresa May har utnämnt hälso- och sjukvårdsministern Jeremy Hunt till att bli landets nya utrikesminister.

Under måndagen blev det offentligt att tre toppnamn inom den brittiska regeringen lämnar sina uppdrag i protest mot Theresa Mays Brexitstrategi. Det handlar om Brexitministern David Davis, vice Brexitminister Steve Baker samt utrikesminister Boris Johnson, Davis och i synnerhet Johnson är två starka EU-kritiker och de ska ha varit missnöjda med hur May hanterat Storbritanniens kommande utträde ur unionen.

Sent på måndagskvällen kom beskedet att Theresa May utnämnt Storbritanniens hälso- och sjukvårdsminister Jeremy Hunt till att efterträda Boris Johnson på posten som utrikesminister.

Framtiden för Theresa May fortsätter alltjämt att vara osäker och brittisk media har rapporterat om rykten om en eventuell förtroendeomröstning mot henne. Hennes plan för att få ut Storbritannien ur EU genom en ”mjuk” Brexit, som innebär att Storbritannien inte klipper banden helt med EU, åtnjuter väldigt lite stöd hos allmänheten även om Tories, som är hennes parti, utåt sett fortsätter stödja henne.

Samtidigt tar kultur- och idrottsminister Matt Hancock över posten som hälso- och sjukvårdsminister. Ny kultur- och idrottsminister blir Jeremy Wright. Tidigare på måndagen utnämndes Dominic Raab till ny Brexitminister.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.