Utrikes

Han blir Storbritanniens nya utrikesminister

Jeremy Hunt, Storbritanniens nya utrikesminister

Premiärminister Theresa May har utnämnt hälso- och sjukvårdsministern Jeremy Hunt till att bli landets nya utrikesminister.

Under måndagen blev det offentligt att tre toppnamn inom den brittiska regeringen lämnar sina uppdrag i protest mot Theresa Mays Brexitstrategi. Det handlar om Brexitministern David Davis, vice Brexitminister Steve Baker samt utrikesminister Boris Johnson, Davis och i synnerhet Johnson är två starka EU-kritiker och de ska ha varit missnöjda med hur May hanterat Storbritanniens kommande utträde ur unionen.

Sent på måndagskvällen kom beskedet att Theresa May utnämnt Storbritanniens hälso- och sjukvårdsminister Jeremy Hunt till att efterträda Boris Johnson på posten som utrikesminister.

Framtiden för Theresa May fortsätter alltjämt att vara osäker och brittisk media har rapporterat om rykten om en eventuell förtroendeomröstning mot henne. Hennes plan för att få ut Storbritannien ur EU genom en “mjuk” Brexit, som innebär att Storbritannien inte klipper banden helt med EU, åtnjuter väldigt lite stöd hos allmänheten även om Tories, som är hennes parti, utåt sett fortsätter stödja henne.

Samtidigt tar kultur- och idrottsminister Matt Hancock över posten som hälso- och sjukvårdsminister. Ny kultur- och idrottsminister blir Jeremy Wright. Tidigare på måndagen utnämndes Dominic Raab till ny Brexitminister.

Liknande artiklar

Misstänkt terrordåd utanför parlamentet i London... En bil har kört in i skyddsvallarna utanför parlamentet i Westminster, London, under tisdagsmorgonen. En person är gripe...
Storbritannien legaliserar medicinsk cannabis Storbritannien har beslutat att tillåta läkare att skriva ut medicinsk cannabis, men det är inte ett steg mot att tillåt...
Boris Johnson avgår som Storbritanniens utrikesmin... Boris Johnson avgår med omedelbar verkan som Storbritanniens utrikesminister och riktar stark kritik mot premiärminister...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!