Utrikes

Greta Thunberg: “Alla borde ha panik”

Under sitt tal på Världsekonomiskt forum i Davos deklarerade Greta Thunberg att alla människor borde känna panik och omedelbart agera i klimatfrågan. President Donald Trump manade å sin sida till lugn och säger sig vara trött på prat om apokalypser och domedagsprofetior från radikala socialister som vill förstöra USA.

I vanlig ordning använde Thunberg hårda ord när hon talade på toppmötet och deklarerade att ”vårt hus brinner”, med anspelning på jorden och klimatförändringar. Hon krävde också ett omedelbart stopp på alla investeringar i utvinning av fossila bränslen och slopade subventioner för dessa, rapporterar Omni.
Talet avslutades med att Thunberg uppmanade publiken att känna panik över situationen och agera för framtida generationer.

Den amerikanske presidenten Donald Trump fanns även han med på talarlistan och valde en annan ingång där han hyllade den ekonomiska tillväxten i USA och samtidigt meddelade att man kommer bidra till det nytillkomna initiativet om att plantera tusen miljarder träd.

Trump passade också på att kritisera klimataktivisternas överdrivna negativitet och pessimism och hur dessa målar upp en falsk bild av verkligheten.

Detta är en tid för optimism och för att avvisa de ständiga domedagsprofeterna och deras visioner om en apokalyps. De här alarmisterna kräver alltid samma sak, total makt för att dominera och kontrollera varje del av vårt liv, men vi kommer aldrig låta radikala socialister förstöra vår ekonomi och vårt land.


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!