Greta Thunberg: “Alla borde ha panik”

publicerad 23 januari 2020
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under sitt tal på Världsekonomiskt forum i Davos deklarerade Greta Thunberg att alla människor borde känna panik och omedelbart agera i klimatfrågan. President Donald Trump manade å sin sida till lugn och säger sig vara trött på prat om apokalypser och domedagsprofetior från radikala socialister som vill förstöra USA.

I vanlig ordning använde Thunberg hårda ord när hon talade på toppmötet och deklarerade att ”vårt hus brinner”, med anspelning på jorden och klimatförändringar. Hon krävde också ett omedelbart stopp på alla investeringar i utvinning av fossila bränslen och slopade subventioner för dessa, rapporterar Omni.

Talet avslutades med att Thunberg uppmanade publiken att känna panik över situationen och agera för framtida generationer.

Den amerikanske presidenten Donald Trump fanns även han med på talarlistan och valde en annan ingång där han hyllade den ekonomiska tillväxten i USA och samtidigt meddelade att man kommer bidra till det nytillkomna initiativet om att plantera tusen miljarder träd.

Trump passade också på att kritisera klimataktivisternas överdrivna negativitet och pessimism och hur dessa målar upp en falsk bild av verkligheten.

Detta är en tid för optimism och för att avvisa de ständiga domedagsprofeterna och deras visioner om en apokalyps. De här alarmisterna kräver alltid samma sak, total makt för att dominera och kontrollera varje del av vårt liv, men vi kommer aldrig låta radikala socialister förstöra vår ekonomi och vårt land.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!