Grekland: Migranter vandaliserade kyrka

publicerad 4 mars 2020
- av Markus Andersson
Idyllen Lesbos härjas av den nya migrantvågen.

Under måndagen förstörde en större grupp migranter en grekisk-ortodox kyrka på den grekiska ön Lesbos. Inredningen totalförstördes och migranterna valde också att kasta sten på den grekiska polisen.

Enligt uppgifter från Greek City Times handlade det om en grupp på mer än 500 migranter som brutit sig ut ur sitt läger och försökte ta sig till öns hamn. På vägen dit vandaliserade de en gammal kyrka, sprayade slagord på dess fasad och förstörde inredningen.

Gruppen konfronterades snart av grekisk polis varpå migranterna började kasta stenar och tvingade polisen att gå till motangrepp med chockgranater.


Annonser:


Invånarna på ön ska vara mycket oroliga och trötta på situationen på ön och man försöker gemensamt upprätthålla en enad front mot de hot man står inför. Lesbos ligger mycket nära Turkiet som nu upphört med sina gränskontroller ut ur landet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.