Migrationskrisen

Grekland: Migranter vandaliserade kyrka

Idyllen Lesbos härjas av den nya migrantvågen.

Under måndagen förstörde en större grupp migranter en grekisk-ortodox kyrka på den grekiska ön Lesbos. Inredningen totalförstördes och migranterna valde också att kasta sten på den grekiska polisen.

Enligt uppgifter från Greek City Times handlade det om en grupp på mer än 500 migranter som brutit sig ut ur sitt läger och försökte ta sig till öns hamn. På vägen dit vandaliserade de en gammal kyrka, sprayade slagord på dess fasad och förstörde inredningen.
Gruppen konfronterades snart av grekisk polis varpå migranterna började kasta stenar och tvingade polisen att gå till motangrepp med chockgranater.

Invånarna på ön ska vara mycket oroliga och trötta på situationen på ön och man försöker gemensamt upprätthålla en enad front mot de hot man står inför. Lesbos ligger mycket nära Turkiet som nu upphört med sina gränskontroller ut ur landet.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!