MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Gary Johnson: Vad är Aleppo?

publicerad 8 september 2016
https://www.youtube.com/watch?v=fOT_BoGpCn4

Gary Johnson, presidentkandidat för det Libertarianska partiet i det amerikanska presidentvalet, visste inte vad Aleppo var när han utfrågades i direktsänd tv.

Under torsdagen deltog Gary Johnson i en utfrågning i MSNBC. På frågan om vad den libertarianske presidentkandidaten skulle göra åt situationen i Aleppo, epicentrum för flyktingkrisen i Mellanöstern, blev han svarslös.

Att en presidentkandidat aldrig hört talas om en av de främsta platserna i inbördeskriget i Syrien har fått många att ifrågasätta hans lämplighet som USA:s president.

Det här är oerhört deprimerande. Jag skulle tycka att jag hycklade om jag stödde Gary Johnson efter att jag attackerat Donald Trump för hans brist på kunskap, säger Elise Jordan, som varit en anhängare av Gary Johnson tillika politisk kommentator på MSNBC, enligt Salon.

Gary Johnson har kandiderat som Libertarianernas presidentkandidat 2012 och nu 2016. Mellan 1995-2003 var han republikansk guvernör i delstaten New Mexico.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend