Fyraårige pojken kidnappades och mördades – gärningsmannen kom tillbaka för hans tvillingbror

publicerad 21 maj 2021
- av Sofie Persson

Fyraåriga pojken Cash blev kidnappad från sitt sovrum i Dallas. Bara timmar senare hittades Cash brutalt mördad. Den misstänkta gärningsmannen, en 18-årig tidigare dömd man, kom tillbaka efteråt för att mest troligt även ta Cash tvillingbror som fortfarande låg och sov. Allt fångades på den gömda övervakningskameran – även kidnappningen.

Den fyraåriga pojken Cash Gernon låg och sov i sin säng med sin tvillingbror Carter i deras hem i Dallas, Texas. Tidigt på morgonen fick pojken ett abrupt uppvaknande då en främmande man lyfte upp honom ur sängen och sprang i väg med honom.

Cash Gernon hittades samma morgon av en fotgängare – brutalt knivhuggen och död. Mannen bestämde sig även för att komma tillbaka till huset för att mest troligt även ta pojkens tvillingbror Carter, som fortfarande låg och sov. Däremot blev mannen skrämd av något och försvann ut, vilket troligtvis räddade pojkens liv.

Detta vet man på grund av husets övervakningskameror – som visar hur den misstänkte gärningsmannen både tar med sig Cash och sedan kommer tillbaka. Videon har delats exklusivt med Daily Mail som också skriver om händelsen. På grund av filmen kunde pojkarnas styvmamma, Monica Sherrod, identifiera mannen som 18-årige Darryinn Brown.

Filmen visar hur Brown kommer in i rummet, klädd i huvtröja och mjukisbyxor, och går fram till pojkarnas säng. Pojkarna märker till synes ingenting och under några minuter står Brown lutad över sängen. Sedan tar han av Cash sitt täcke.

Kort därefter tar han upp fyraåringen och skyndar sig snabbt ut från rummet. Mindre än två timmar senare kommer Brown tillbaka. Han upprepar samma mönster som tidigare och står lutad över den sovande Carter. Dock tyckts något störa honom denna gång och han lämnar huset tomhänt.

 

Monica Sherrod berättar att alla sov vid händelsen och att Cash var borta när hon vaknade.

Jag ringde 911, jag visste inte ens att någon tagit honom. Jag tänkte att han kanske gått ut, men sedan såg jag vad som hänt på övervakningskameran.

Ungefär samtidigt som detta händer har Antwainese Square sett något fruktansvärt på sin morgonpromenad.

Jag trodde först det var en död hund, det enda jag såg först var hår, berättar Square för Daily Mail.

Hon ringde sedan till sin mamma och vågade sig närmare. Då såg hon det fruktansvärda.

Mamma, det är ett barn! Ett barn! skrek hon i telefonen.

Det var fyraåriga Cash som låg där. Han var blodig och visade inga tecken på liv. Hon ringde ambulansen och stannade sedan med Cash tills de kom, men pojken var död. Han hade blivit huggen med vad polisen beskriver som ett ”vasst vapen”.

Darryinn Brown är misstänkt för kidnappning och stöld, men ännu inte anklagad för mordet på fyraåringen. Dock förväntas han bli misstänkt för mer efter utredningarna är klara. Han är häktad med en borgen på 1,5 miljoner dollar. Vid kidnappningen hade han även fotboja på sig från ett tidigare brott.

Brown bodde i närheten och brukade promenera i området tvillingarna bodde men något motiv är inte klarlagt ännu.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!