Frispråkig konservativ kvinna kan väljas in i kongressen

publicerad 15 juni 2020
- av Isac Boman
Marjorie Taylor Greene.

Den frispråkiga uppstickarkandidaten Marjorie Taylor Greene är på god väg in i det amerikanska representanthuset. Taylor Greene är bland annat en högljudd kritiker av den djupa statens maktstrukturer och värnar den amerikanska konstitutionella rätten att äga vapen. Därtill har hon uttryckt förakt mot den vänsterextrema våldsgruppen Antifa och beskriver ser sig som en stolt amerikan på kristen grund.

Greene ställde upp i Republikanernas primärval i Georgias fjortonde distrikt under tisdagen och fick där hela 40 procent av rösterna, nästan dubbelt så mycket som favorittippade John Cowan. Den 11 augusti kommer det avgöras om hon eller Cowan får positionen och den frispråkige Greene är i dagsläget favorittippad. Skulle hon väljas in kan hon bli en av de mest frispråkiga politiker USA har sett.

Greene är en högljudd kritiker av den djupa staten, med andra ord de maktstrukturer bortom folkvalda politiker både innanför och utanför offentliga strukturer som, ofta med cyniska motiv, påverkar samhällsutvecklingen. Hon menar vidare att Trump är en sann patriot som behövs för att få USA att komma på fötter igen. Inte heller vänsterextremister är något som hon till skillnad från många andra amerikanska politiker ser med blida ögon på.

 

Här är mitt meddelande till Antifa-terroristerna. Håll er borta från nordvästra Georgia. Ni kommer inte få bränna ner våra kyrkor, plundra våra affärer eller förstöra våra hem”, deklarerade hon nyligen på Twitter i en video där hon samtidigt poserade med ett vapen.

Vänsterliberal media i USA har gått ut i en hård offensiv mot Greene där man aktivt försöker smutskasta och håna henne i olika artiklar och klipp – någonting hon menar att hon varit beredd på.

De kinesiska propagandisterna på Washington Post attackerar mig på samma sätt som de attackerar Donald Trump och andra konservativa”, menar hon.

Andra budskap som hon använt i sin valkampanj är ”Rädda USA – stoppa socialismen” och ”Bygg klart muren!”. Det sistnämnda syftar på den skyddsmur mot Mexiko som president Donald Trump lovat att bygga för att minska inflödet av illegala syd- och latinamerikanska migranter till landet.

Det är inte bara Demokraterna som inte vill bygga färdigt muren, det vill inte drogkartellerna heller”, dundrar Taylor Greene på Twitter och menar att den relativt öppna gränsen leder till en omfattande import av narkotika till USA med allt lidande detta medför.

Har någon av de demokratiska aktivistmobbarna inom fake-media bett om ursäkt till det amerikanska folket för att ha ljugit dygnet runt om deras galna konspirationsteorier om rysk inblandning i valet – något som nu har visat sig vara en lögn på grund av Obamagate?”, frågar hon sig i ett uppmärksammat inlägg.

Den frispråkiga republikanen har också riktat kritik mot raskravallerna i USA och den anarkistiska ”frizon” som nyligen bildats i Seattle där polisen inte längre rycker ut för att utreda brott eller hjälpa brottsoffer. Hon liknar även vänsterextremisterna vid små bortskämda barn.

Ok mammor och pappor. Dags att hämta hem era kommunistungar från #CHAZ och sätta tillbaka dem i källaren och ta ifrån dem deras Xbox. Deras collagepengar kommer gå till rättegångar för våldtäkter och rån som rapporterats in. Skamligt! Nu är det nog!Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.