Frankrike: inbrottstjuv misshandlade och defekerade på pensionär

publicerad 15 juli 2020
- av Per Nordin

En 53-årig man i Le Crosic vid den franska västkusten, har dömts till fängelse efter att ha rånat, misshandlat och förnedrat en 85-åring grovt. När mannen sedan greps av fransk polis skrek han ”Allahu akbar” och hotade med blodbad.

Händelsen ägde rum i maj i år i den franska kommunen Le Crosic. Gärningsmännen tog sig in via brottsoffrets fönster och stal kläder, en telefon och tre knivar. Gärningsmannen gav sig sedan av, men återvände efter ett tag eftersom han glömt sina skor i bostaden.

France Bleu rapporterar att det 85-årige brottsoffret var hemma och konfronterade mannen, som då misshandlade honom med flera slag. Medan 85-åringen låg på marken defekerade sedan inbrottstjuven på honom och smetade avföring på hans huvud.


Annonser:


När polisen sedan arresterade den 53-årige gärningsmannen hotade han att döda dem och skrek ”Allahu Akbar, jag kommer tillbaka med en bil, krossa allt och ställa till med ett blodbad.”

Enligt fransk media har mannen redan dömts för 19 brott, inklusive mord. För det aktuella brottet dömdes han till ett och ett halv år fängelse och även två års övervakning och förbud mot att vistas i Le Crosic.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.