Utrikes

Frankrike: inbrottstjuv misshandlade och defekerade på pensionär

En 53-årig man i Le Crosic vid den franska västkusten, har dömts till fängelse efter att ha rånat, misshandlat och förnedrat en 85-åring grovt. När mannen sedan greps av fransk polis skrek han ”Allahu akbar” och hotade med blodbad.

Händelsen ägde rum i maj i år i den franska kommunen Le Crosic. Gärningsmännen tog sig in via brottsoffrets fönster och stal kläder, en telefon och tre knivar. Gärningsmannen gav sig sedan av, men återvände efter ett tag eftersom han glömt sina skor i bostaden.
France Bleu rapporterar att det 85-årige brottsoffret var hemma och konfronterade mannen, som då misshandlade honom med flera slag. Medan 85-åringen låg på marken defekerade sedan inbrottstjuven på honom och smetade avföring på hans huvud.

När polisen sedan arresterade den 53-årige gärningsmannen hotade han att döda dem och skrek “Allahu Akbar, jag kommer tillbaka med en bil, krossa allt och ställa till med ett blodbad.”

Enligt fransk media har mannen redan dömts för 19 brott, inklusive mord. För det aktuella brottet dömdes han till ett och ett halv år fängelse och även två års övervakning och förbud mot att vistas i Le Crosic.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!