Framgångsrik advokat mördad i Kalifornien – drev fall om myndigheters maktmissbruk

publicerad 15 juli 2020
- av Sofie Persson

Den profilerade advokaten Marc Angelucci, som jobbade med ett stort fall mot Child Protective Services (CPS) i USA, har blivit mördad i sitt hem i Kalifornien.

Den nionde juli i år skrev journalisten Patrick Howley på National File om en stor rättegång mot CPS som kanske skulle ha inneburit lagförändringar inom hur myndigheten får omhänderta barn från deras biologiska föräldrar eller inte. Det var Andrea Wood som anmälde Contra Costa County och the California Department of Social Services efter att hennes barn blivit omhändertagna, efter att en hämndlysten granne anmält henne till CPS.

Grannen påstod att Andreas hus var smutsigt, något som inte var sant, och barnen togs ifrån henne. Hennes tonårspojke fick komma hem igen, men hennes dotter blev fortsatt omhändertagen – och hamnade hos samma granne som anmält Wood.

I anmälan står det:

Fallet rör vid den chockerande sanningen att Contra Costa County, genom sina myndigheter Children and Family Services (CFS) och sheriff David O. Livingston, verkar med en policy, praktik och sedvänja genom vilka de med lagen som täckmantel beslagtar barn oavsett om detta möter lagstadgade krav på ”allvarlig skada” eller ”betydande fara” har mötts.

Wood påstod också att polisen som jobbar för domstolen i Contra Costa County försökt påverka en framstående läkare i ett fall angående ett barn med speciella behov. Varje gång ett barn blir omhändertaget får Contra Costa County finansiering och ännu mer om barnet har speciella behov.

I det här fallet jobbade den framgångsrika advokaten Marc Angelucci mot CPS. Den 11 juli 2020 hittades Angelucci död i sitt hem efter att polisen fått ett samtal om skottlossning i området. När de kom fram fann de Marc Angelucci med skottsår. Han förklarades död på platsen.

Patrick Howley är en av dem som uppmärksammar fallet på Twitter.

 

 

Angelucci är bland annat känd för sin medverkan i Cassie Jayes uppmärksammade film ”The Red Pill” som lyfte juridiskt negligerade frågor för mäns och fäders rättigheter i det moderna USA.

 

Hans vän, den republikanska kongresskandidaten DeAnna Lorraine beskriver honom som en brinnande krigare för sanning och rättvisa.

 

Enligt Mountain Reporter är den misstänkte mördaren en okänd man och motivet är oklart. Marc Angelucci blev 52 år gammal.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!