FN:s generalsekreterare skyller coronapandemin på ”patriarkatet”

publicerad 15 september 2020
- av Isac Boman
Antonio Guterres på World Economic Forum.

I ett hårt kritiserat inlägg på Twitter menar FN.s generalsekreterare Antonio Guterres att coronapandemin vittnar om att ”millennier av patriarkalt styre har resulterat i en mansdominerad värld som skadar alla”. Nu uppmanas Guterres därför att föregå med gott exempel, avgå som generalsekreterare och ge sin maktposition till en kvinna istället.

Det kontroversiella inlägget gjordes på Twitter och lyder enligt följande:

Coronapandemin visar det vi alla visste: millennier av patriarkalt styre har resulterat i en mansdominerad värld med en mansdominerad kultur som skadar alla – kvinnor, män, flickor och pojkar”.


Annonser:


Guterres märkliga utspel har dock inte fallit i god jord och har istället väckt hån och kritik på sociala medier.

Storbritannien borde se över de hundratals miljoner som man ger till FN om det här är deras agenda”, kommenterade James Wells, tidigare parlamentsledamot för UK Brexit, och pekade vidare på det olämpliga i att FN ägnar sig åt politiskt korrekt nonsens som många tolkat som en bekräftelse på att vänsterradikal propaganda även infekterat denna organisation i högre grad än man tidigare trott.

Jag visste att FN skulle använda covid-19 för att föra fram en anti-liv, antiamerikansk och pro-marxistisk agenda – men att skylla viruset på patriarkatet är så uppenbart absurt för alla med ett intellekt som inte har blivit totalt förstört av vänstern. Vi befinner oss i en dumhetens revolution”, konstaterar en annan.

I takt med att inlägget blev allt mer viralt har fler röster också höjts för att nationerna bör sluta finansiera FN.

Eftersom du är den nionde mannen som innehar positionen som generalsekreterare för FN sedan dess skapelse, har du övervägt att avgå till förmån för en kvinna?” frågar sig Adrian Hilton, professor i politisk filosofi och får stort medhåll av sina följare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.