Flera skjutna på Youtubes huvudkontor i Kalifornien

publicerad 4 april 2018
Youtubes huvudkontor i San Bruno i Kalifornien, USA.

En skottlossning ägde rum på Youtubes huvudkontor i Kalifornien under natten till onsdagen svensk tid. Minst tre personer ska ha skadats och skytten avlidit.

Det började med att ett antal Youtube-anställda på huvudkontoret twittrade om att de hört skottlossning vid huvudkontoret och att de barrikaderat sig inne i olika rum för att gömma sig från en eventuell skytt. Tre personer skottskadades av gärningsmannen Nasim Aghdam, en kvinnlig djurrättsaktivist av iransk bakgrund.

Nasim Aghdam ska ha genomfört dådet i protest mot att vissa av hennes videos raderades av Youtube och att videoplattformens ägare Google inte ger alla kanaler samma chans att synas.

Det finns ingen lika tillväxtmöjlighet på YOUTUBE eller någon annan videodelningsplats. Din kanal kommer att växa bara om de vill”, ska hon ha skrivit på sin personliga hemsida innan dådet, enligt SFGate.

Nasim Aghdam ska efter dådet ha begått självmord. Hon dödade inga personer men tre personer, som alla vara anställda på Youtube, vårdas för skottskador.

 
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.