Finansmiljardärens hemliga direktiv till Ukraina: ”Ta emot dödliga vapen”

publicerad 3 juni 2015
Finansmiljardären George Soros, 84. Foto: Heinrich-Böll-Stiftung/CC BY-SA 2.0
Finansmiljardären George Soros, 84. Foto: Heinrich-Böll-Stiftung/CC BY-SA 2.0

Hackarteamet Cyberberkut har publicerat en hemlig brevväxling mellan finansmiljardären George Soros och den politiska ledningen i Kiev, däribland president Porosjenko.

George Soros skriver i sina brev till Porosjenko att USA bör ge Ukraina dödliga vapen och i hemlighet träna ukrainska militärer i utlandet, exempelvis Rumänien.

Den amerikanske generalen Wesley Clark och den polske generalen Waldemar Srkzypczak ska enligt Cyberberkut hjälpa Ukraina att återställa arméns stridsförmåga utan att öppet bryta mot Minskavtalet.

I brevet råder han också Porosjenko att ge sken av att Ukraina har ett fungerande banksystem och valutastabilitet. Han konstaterar dock att den ukrainska riksbanken i princip saknar hårdvalutareserver och att valutan hryvnia därför inte har någon uppbackning. Vid en kris skulle det därför bli omöjligt att förhindra en valutakollaps, enligt Soros.

Dessutom skriver Soros att Europeiska kommissionen årligen bör ge Ukraina en miljard dollar.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.