Federala polisstyrkor sätts in på flera platser i USA

publicerad 28 juli 2020
- av Isac Boman
BLM

President Donald Trump gör allt tydligare allvar av sin avisering att federala trupper utplaceras där inte lokala myndigheter själva får kontroll på upploppen i spåren av den våldsbejakande Black Lives Matter-rörelsens framfart. Sex demokratiska borgmästare kräver samtidigt att man stoppar utplacering av federala styrkor i deras städer.

I begynnelsen av de eskalerande BLM-upploppen i Minneapolis riktade president Trump bland annat tidigt kritik mot den demokratiske borgmästaren Jacob Grey och sade då ”att den väldigt svage radikalvänster-borgmästaren Jacob Grey antingen tar sig samman och får staden under kontroll, eller så sänder vi in nationalgardet och får jobbet gjort korrekt.”

Liknande kritik riktades även mot Seattle i samband med att en en hel stadsdel i staden övertagits av ett vänsterextremt krigsherrestyre utan att den demokratiska borgmästaren Jenny Durkan eller polisen ingripit.

Donald Trump verkar nu gå vidare med en bredare insats som går under namnet ”Operation Legend”, där federala polisstyrkor sätts in på flera platser i USA för att stävja oroligheterna på flera platser i landet.

Särskilt Portland har legat i fokus under de senaste dagarna som en av de städer där federala styrkor satts in. Politiskt har staden ett rykte om sig som ett vänsternäste och leds av demokraten Ted Wheeler, som i onsdags framträdde för en uppjagad BLM-mobb som krävde hans avgång. Wheeler försökte behaga dessa bland annat genom att klargöra att han ”står på deras sida oavsett vad”, men jagades sedermera bort alltmedan protestanterna kastade vattenflaskor och svor åt honom.

Fake news-media försöker porträttera Seattle och Portlands ”protestanter” som underbara, söta och oskyldiga människor som bara är ute på en liten promenad. I själva verket är de sjuka och rubbade anarkister och uppviglare som våra utmärkta män och kvinnor i polisen enkelt kontrollerar, men som skulle förstöra amerikanska städer och värre, om den sömnige Joe Biden – vänsterns nickedocka – någonsin skulle vinna.”, skriver Donald Trump på Twitter.

 

Fadäsen hindrade inte Wheeler att tillsammans med borgmästarna från Seattle, Washington DC och tre andra städer, i natt kräva att USA:s kongress stoppar Trumps utplacering av federala styrkor i deras städer. Detta eftersom man menar att åtgärden är olaglig i och med att den görs utan samtycke från lokala myndigheter och att insatserna ”spär på oroligheterna”.

Bland annat ska hundratals federala poliser även sändas till Chicago, över 200 till Kansas City och 25 till Albuquerque.

Med de senaste veckornas utveckling kan flera delstatliga demokratiska styren med stöd av mainstreammedia och svart makt-rörelsen BLM därmed i praktiken nu konstateras stå i öppen konflikt med landets federala ledning om upprätthållandet av lag och ordning i USA.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.