MORGONDAGENS DAGSTIDNING – torsdag 22 februari 2024

torsdag 22 februari 2024

FBI stormar abortmotståndares hem – drar vapen framför familjen

publicerad 28 september 2022
- av Sofie Persson
Fadern Mark Houck tillsammans med sin familj.

Abortmotståndaren Mark Houck blev brutalt arresterad i sitt hem med flera vapen riktade mot sig framför sina sju barn i förra veckan. Orsaken ska vara ett nerlagt fall av misshandel som skett när Houck protesterat utanför en abortklinik i oktober förra året.

Alla barnen bara skrek. Det hela var väldigt skrämmande och traumatiskt, berättar Houcks fru Ryan-Marie.

Det var i oktober 2021 som abortmotståndaren Mark Houck, 48, hamnade i en konfrontation med Bruce Love, en volontär vid en abortklinik i Philadelphia i USA. Enligt Love ska Houck ha attackerat honom enbart på grund av att han arbetade vid abortkliniken. Däremot menar representanter för Houck och hans familj att Love i själva verket ska ha gått fram till Houcks 12-åriga son och börjat svära och tala illa mot pojken. Då gick fadern Houck mellan och knuffade Love för att få bort honom från sin son, varpå Love föll till marken.

Polisen kom till platsen men man beslutade snabbt att bevisen var för bristfälliga för att kunna gå vidare med fallet.

Love ska senare ha anmält Houck för misshandel, men själv inte dykt upp till rättegångsförhandlingarna vilket i sin tur gjort att domaren avfärdat fallet. Trots detta fick Houck några dagar senare hem ett brev från USA:s justitiedepartement där man berättade att han var föremål för en federal utredning. Tillsammans med sina advokater svarade han på brevet, men hörde sedan ingenting mer.

Detta fram tills i förra veckan då FBI bankade på dörren. Utanför stod mellan 25 och 30 federala agenter som snabbt tog sig in i huset. Med dragna vapen riktade mot Houcks ansikte arresterade man honom, trots att han samarbetade med agenterna. Allt detta inför frun Ryan-Marie och deras sju barn.

Snälla, jag ska öppna dörren, men snälla, mina barn är i hemmet, berättar Ryan-Marie för LifeSiteNews att hennes make sade till FBI-agenterna. – Men de bara fortsatte dunka och skrika. Sedan hade de enorma gevär riktade mot Mark och mig och liksom riktade gevären runt i hela huset.

Ryan-Marie berättar att barnen blev livrädda och skrek i förtvivlan samtidigt som agenterna arresterade deras fader och förde bort honom.

Vår trappa är öppen, så [barnen] var alla högst upp i trappan som vetter mot ytterdörren, och jag var också i trappan och kom sedan ner, säger Houcks fru. Alla barnen bara skrek. Det hela var väldigt skrämmande och traumatiskt.

Republikanen Doug Mastriano, som är nominerad inför guvernörsposten i Pennsylvania, menar att den här typen av aktioner är en form av maktmissbruk från Biden-regimens sida.

Denna kraftuppvisning som Biden-regimen utförde mot vanliga amerikaner är ett maktmissbruk som står emot de grundläggande principer som vårt land grundades på”, skrev Mastriano i ett pressmeddelande.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend