FBI försökte rekrytera veteran – för att spionera på patrioter

publicerad 28 mars 2021
- av Markus Andersson
FBI försökte rekrytera Jeremy Brown.

Jeremy Brown är en veteran med en mångårig bakgrund i Gröna baskrarna och han har också kandiderat till kongressen för republikanerna. I ett videoklipp berättar han om hur FBI och USA:s inrikessäkerhetsdepartement tagit kontakt med honom och utövat påtryckningar för att få honom att spionera på patrioter och vanliga amerikanska medborgare.

Förutom sin 20 år långa militära bakgrund har Jeremy Brown också deltagit på flera regimkritiska protester, bland annat den uppmärksammade protesten vid Kapitolium den sjätte januari och han är medlem i den regimkritiska grupperingen Oath Keepers vars uttalade syfte var att skydda demonstranterna från våld och attacker.
Brown berättar att redan i december så kom FBI-agenter hem till honom för att ”prata” om saker han publicerat på nätet sedan vid ett ytterligare möte på en restaurang försökt rekrytera honom – för att spionera på den patriotiska grupperingen Oath Keepers som han själv alltså är medlem i och som inte är någon olaglig organisation.

Veteranen spelade in samtalen och funderade i flera månader på om han skulle offentliggöra hur den amerikanska regimen bär sig åt för att spionera på vanliga medborgare och att han till slut kom fram till att sanningen är viktigare än att skydda sig själv, varför han också valde att avslöja rekryteringsförsöket för att människor ska förstå hur korrupt och diktatoriskt FBI faktiskt agerar.

Brown noterar att det är mycket anmärkningsvärt att FBI tog kontakt med honom när han själv inte har någon våldsam eller brottslig historik överhuvudtaget och nämner också det faktum att agenterna hävdat att de fått uppgifterna om hans politiskt oacceptabla inlägg på sociala medier – direkt från Facebook och Twitter, alltså att de sociala mediejättarna rapporterar in dissidenternas publiceringar till myndigheterna.

I det inspelade ljudklippet hörs en av agenterna säga att de ”vill hjälpa dig hjälpa oss” och insinuerar att spioneriet kan ske ”inofficiellt” utan att man fotograferar Brown eller tar hans fingeravtryck.

 

De två agenterna berättar också att de sökt kontakt med 18 andra personer på samma sätt som med Brown och det underförstådda syftet med detta är att få tag i information och vinna över potentiella spioner till makthavarna.

– De här killarna måste vakna upp och fundera på vad det är de ombeds att göra. Välj inte att vara den nazistiske lägervakten som bara följer order, konstaterar Brown och menar vidare att det inte duger för agenterna att bara göra som de blir tillsagda när de uppenbarligen trakasserar laglydiga amerikaner och försöker få dem att förråda någonting som i grunden är moraliskt rätt och riktigt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.