Ex-presidenternas nya projekt: Flyger in migranter till USA

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 26 april 2023
- av Isac Boman
Barack Obama, George W. Bush och Hillary Clinton.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


27 790 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Organisationen Welcome.US företräds av de tidigare amerikanska presidenterna Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush och Barack Obama.

Tillsammans med aktivistgruppen Miles4Migrants och American Express Global Business Travel ska de arbeta för att finansiera flygresor till migranter som vill in i USA.

Welcome.US grundades 2021 i uttalat syfte att samverka med Biden-administrationen och arbeta för att vidarebosätta cirka 85 000 afghaner i USA. Hedersordförande för den invandringsaktivistiska organisationen är inga mindre än de tidigare presidenterna Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush och Barack Obama och deras respektive makar Hillary Clinton, Laura Bush, Michelle Obama och Rosalynn Carter.

Genom organisationen har man samlat in miljontals dollar från privatpersoner och storföretag som Walmart, Airbnb, New York Times, Starbucks, Goldman Sachs, Microsoft och den amerikanska handelskammaren.

 

Styrelsen listad på hemsidan. Foto: Welcome.US

Organisationen har hittills flugit ut närmare 20 000 afghanska migranter till olika amerikanska bostadsområden. Nu låter organisationen även meddela att man ska arbeta tillsammans med aktivistgruppen Miles4Migrants och American Express Global Business Travel för att hjälpa till att finansiera migranters flygresor till USA även från Kuba, Haiti, Venezuela, Ukraina och Nicaragua.

Welcome Connect Travel tar bort resekostnaderna som ett hinder för både sponsorer i USA och de fördrivna familjer som de stödjer genom humanitär sponsring. Donationer behövs för att finansiera flygresorna för nyanlända som ska resa till USA. Med en genomsnittlig kostnad på 1 600 dollar för en enkel flygresa kommer offentliga donationer via vår partner Miles4Migrants att bidra till att ge nyanlända en livlina och ge dem möjlighet att resa säkert till sina nya samhällen”, står det att läsa på organisationens hemsida.

Detta är det andra partnerskapet mellan Miles4Migrants och Welcome.US. Tillsammans samlade de två organisationerna in över 500 miljoner flygmil och 2 miljoner dollar under hösten 2021, vilket gjorde det möjligt för över 18 000 afghanska nykomlingar att nå sina nya hem i USA”, skriver man vidare.

Organisationens program där man flyger in migranter till USA ska komplettera ett större program som lanserades av Biden-administrationen där 360 000 migranter från Kuba, Haiti, Venezuela och Nicaragua ska att tas emot årligen. Vissa uppskattar att de verkliga siffrorna är ännu högre än så, däribland den republikanske senatorn Ron Johnson från Wisconsin som uppskattar att cirka fem miljoner illegala invandrare kommit in i USA sedan Joe Biden tog över som president.

Täta kopplingar till globalistiska profiler

Organisationen har också täta band till den profilerade globalisten och valutaspekulanten George Soros genom att företrädare för hans stiftelse Open Society Foundation också återfinns i rådet ”National Welcome Council” som presenteras med följande ord:

Vårt välkomstråd består av ett litet men mångsidigt urval av de tusentals personer som bidrar till välkomströrelsen. Även om de kanske inte är överens i alla specifika frågor delar de en gemensam övertygelse om att välkomnande av nykomlingar är en del av det vi är när vi är som bäst, och ett åtagande att lyfta fram det budskapet i sina respektive samhällen”.

Det kan också noteras att Javid Ahmad från den Nato-nära tankesmedjan Atlantic Council återfinns där, precis som Roy Chambers, ambassadör för globala strategier på Världshälsoorganisationen WHO och Brad Smith, ordförande för Microsoft. Andra namn som sticker ut är Stephen Heintz, ordförande för Rockefeller Brothers Fund, John Hewko, generalsekreterare för Rotary International och Dina Powell McCormick, chef på Goldman Sachs.

Förutom de tidigare presidenterna som hedersordförande och ett stort antal företagsledare, aktivister och kändisar av olika slag, återfinns också flera andra prominenta politiker i rådet – bland andra USA:s tidigare utrikesminister Condoleezza Rice och Dirk Kempthorne som var inrikesminister under Bush-administrationen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!