Utrikes

Erdogan uppmanar kvinnorna att föda fler barn

Recep Tayyip Erdogan

Varje turkisk kvinna borde föda minst tre barn. Den uppmaningen kommer från landets president Recep Tayyip Erdoğan, rapporterar internationella medier.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan deltog i veckan på en utbildningsinstitut för kvinnor i Istanbul. Presidenten valde då att lyfta frågan om barnafödande. Bland annat menar han att ingen muslimsk familj ska använda sig av preventivmedel.
Att avvisa moderskapet innebär att man ger upp mänskligheten. Jag skulle rekommendera att man skaffar minst tre barn, sade Erdoğan.

Erdoğan menade vidare att kvinnor som väljer karriären före familjen och barnafödandet “förnekar sin kvinnlighet”. Den turkiske presidenten har också annonserat att arbetande mödrar i Turkiet ska få statligt stöd, rapporterar AFP.

Erdoğan sade också att Turkiet är ett land med “stora mål” och att “starka familjer leder till starka nationer”. Under de senaste 15 åren har Turkiets befolkning ökat med över 10 miljoner till nästan 79 miljoner invånare.

Det är inte bara i Turkiet som regeringen har uppmanat medborgarna att föda fler barn. Liknande uttalanden har även gjorts i Ryssland och Iran.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!