Erdogan uppmanar kvinnorna att föda fler barn

publicerad 5 juni 2016
Recep Tayyip Erdogan

Varje turkisk kvinna borde föda minst tre barn. Den uppmaningen kommer från landets president Recep Tayyip Erdoğan, rapporterar internationella medier.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan deltog i veckan på en utbildningsinstitut för kvinnor i Istanbul. Presidenten valde då att lyfta frågan om barnafödande. Bland annat menar han att ingen muslimsk familj ska använda sig av preventivmedel.

Att avvisa moderskapet innebär att man ger upp mänskligheten. Jag skulle rekommendera att man skaffar minst tre barn, sade Erdoğan.

Erdoğan menade vidare att kvinnor som väljer karriären före familjen och barnafödandet ”förnekar sin kvinnlighet”. Den turkiske presidenten har också annonserat att arbetande mödrar i Turkiet ska få statligt stöd, rapporterar AFP.

Erdoğan sade också att Turkiet är ett land med ”stora mål” och att ”starka familjer leder till starka nationer”. Under de senaste 15 åren har Turkiets befolkning ökat med över 10 miljoner till nästan 79 miljoner invånare.

Det är inte bara i Turkiet som regeringen har uppmanat medborgarna att föda fler barn. Liknande uttalanden har även gjorts i Ryssland och Iran.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.