Engelsk polis griper 12-årig pojke – för rasism mot fotbollsproffs

publicerad 13 juli 2020
- av Per Nordin
Wilfried Zaha i en match mot Aston Villa.

I en tweet under söndagen bekräftar West Midlands Police att man arresterat en 12-årig pojke för att ha skickat rasistiska meddelanden till det ivorianske fotbollsproffset Wilfried Zaha. Polisen tackar dem som lyft fallet och kommenterar gripandet med att ”rasism inte kommer tolereras”.

Vi larmades om en rad rasistiska meddelanden som skickats till en fotbollspelare idag och efter att ha sett närmare på dem och gjort efterforskning har vi arresterat en pojke”, skriver West Midlands Police på Twitter.

Den 27-årige fotbollsspelaren Wilfried Zaha är född i Elfenbenskusten och spelar till vardags för Crystal Palace i engelska Premier League och får stöd av sin tränare Roy Hodgson.

Det är väldigt sorgligt att en spelare vaknar upp till detta fega och föraktliga övergrepp. Det är helt rätt att Wilf gjort människor medvetna om detta och jag tycker inte detta är något man ska vara tyst om, säger Hodgson till BBC.

Gripandet av pojken får även officiellt stöd från Premier League som i en kommentar säger att man ”kommer att fortsätta stödja spelare, tränare och familjemedlemmar till dessa som möter allvarliga diskrimineringsövergrepp på nätet”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.