Elon Musk: ”Dags att sätta stopp för rasismen mot vita”

publicerad 16 november 2023
- av Jan Sundstedt
Elon Musk är trött på den systematiska rasism som vita utsätts för.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den frispråkige X-entreprenören Elon Musk anser att den systematiska rasism som sprids mot vita, där dessa indoktrineras att skämmas för sin bakgrund och historia, “är riktigt sjuk” – och att det är dags att “skambelägga alla som fortsätter med dessa lögner”.

Det började med att högeraktivisten och journalisten Jack Poso påpekade att vita människor är de enda som förväntas hata sin egen etniska grupp för att räknas som ”bra människor”.

Vithet är den enda kultur som identifieras av dem som står utanför den och inte av dem som är en del av den, och vithetskulturen är den enda där hat mot den betraktas som en dygd”, noterade han på X (tidigare Twitter).

Den nederländska politiska kommentatorn Eva Vlaardingerbroek stämde in i kritiken och konstaterade att alla grupper – förutom vita människor – uppmuntras att vara stolta över sin etnicitet och att det hela handlar om en medveten strategi att få vita människor och deras historia att framstå som ”sämre” än övrigas.

Alla får vara stolta över sin ras, utom vita människor, eftersom vi har hjärntvättats till att tro att vår historia på något sätt var “värre” än andra rasers. Den falska berättelsen måste dö – och om vi verkligen vill göra jämförelser så har vita människor också gjort MYCKET gott för världen”, skrev hon upprört.

“Riktigt sjukt”

Att vita utsätts för rasism och hat på gruppnivå och behandlas annorlunda än andra folkslag, är någonting som ledare och makthavare i väst länge systematiskt förnekat – X-ägaren och entreprenören Elon Musk valde dock att gå mot strömmen och tydligt markera mot den utbredda antivita rasismen.

Ja, det här är riktigt sjukt. Hög tid att sätta stopp för detta nonsens och skambelägga ALLA som fortsätter med dessa lögner”, förkunnade han.

Till attack mot ADL

Det kan också noteras att Elon Musk nyligen anklagats för ”antisemitism” av judiska lobbygrupper efter att han riktat kritik mot den profilerade judisk makt-organisationen ADL för dubbelmoralism i frågor gällande rasism.

Du har sagt den verkliga sanningen … ADL angriper orättvist majoriteten av västvärlden, trots att majoriteten av västvärlden stöder det judiska folket och Israel. Detta beror på att de, enligt sina egna principer, inte kan kritisera de minoritetsgrupper som är deras främsta hot. Det är inte rätt och måste upphöra”, kommenterade Musk då.

Han tillade att sådana attityder inte gäller alla judiska grupper och samfund – men att de heller inte är begränsade endast till ADL.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!