Eliten i Demokraterna ser kvinnlig senator som presidentkandidat

publicerad 4 augusti 2017
- av Alexander Almqvist
Kamala Harris har haft flera möten med välbärgade donatorer

De krafter som styr Demokraterna i USA ser Kaliforniensenatorn Kamala Harris som en möjlig presidentkandidat 2020. Mer Wall Street-kritiska kandidater, som Bernie Sanders, finns däremot inte med.

Efter att Donald Trump mot alla odds lyckades vinna det amerikanska presidentvalet ifjol lade många skulden på Hillary Clinton och det politiska etablissemang som styr politiken i såväl Demokraterna som Republikanerna.

Vermontsenatorn Bernie Sanders kom in som en outsider och var nära att besegra Hillary Clinton i Demokraternas primärval, men föll till slut när partitoppen fällde krokben för honom. Bernie Sanders politik slog mot miljardärerna och Wall Street-bankirerna, krafter som stod Hillary Clinton väldigt nära.


Annonser:


Men Demokraterna vill inte satsa på en Wall Street-kritisk kandidat. Istället har partitoppen riktat in sig på Kamala Harris, senator från Kalifornien, som en möjlig kandidat att utmana Trump i presidentvalet 2020.

Kamala Harris har endast varit senator i Kalifornien sedan årsskiftet men hyllats stort av den liberala eliten i USA för sin kritik mot Trumpadministrationen. Hon har samtidigt haft hemliga möten med flera välbärgade donatorer, som stått nära Hillary Clinton. Samtidigt har hon ifrågasatts för sina finansiella kopplingar till Trumps finansminister Stephen Mnuchin, som donerat pengar till Kamala Harris, rapporterar Observer.

Det mesta tyder på att de mer etablissemangskritiska politikerna inom och kring Demokraterna, som Bernie Sanders och Tulsi Gabbard, inte kommer att få något stöd av den välbärgade elit som styr amerikansk politik.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.