Disney-skådespelerska dömd för sexövergrepp på flicka

publicerad 17 maj 2022
- av Jan Sundstedt
Zara Phythian och Victor Marke.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den Disney-producerade Marvel-filmen Doctor Strange skakas av en skandal. Skådespelerskan Zara Phythian har av brittisk domstol befunnits skyldig till sexövergrepp på en flicka tillsammans med sin make Victor Marke och döms till hela 8 års fängelse.

Den 38-åriga skådespelerskan Zara Phythian, mest känd för sin roll som Brunette Zealot i Marvel-filmen Doctor Strange, har befunnits skyldig till att i samförstånd och i tillsammans med sin make Victor Marke ha utnyttjat en minderårig flicka sexuellt. Domstolen vid Nottingham Crown Court dömde härom dagen Zara Phythian till åtta års fängelse, medan hennes make fick ett betydligt längre fängelsestraff på 14 år, rapporterar The Times.

Flickan, som nu är vuxen, berättade för polisen att paret filmade det mesta av övergreppen i ett försök att återskapa pornografiska scener. Ett polisförhör med kvinnan spelades upp för jurymedlemmar vid Nottingham Crown Court, där hon beskrev detaljer om de påstådda sexualbrotten mellan 2005 och 2008, då flickan var mellan 13 och 15 år. Paret Marke var vid denna tidpunkt kampsportinstruktörer i Nottinghamshire och den numera 29-åriga kvinnan berättade för polisen att hon hade sett upp till Phythian på grund av dennes kampsportframgång.

Paret åtalades gemensamt för 14 fall av “sexuell aktivitet med ett barn”. De båda förnekade brotten, men befanns skyldiga av en jury och dömdes vid samma domstol på måndagen. Zara Phythian prövades för övrigt under rättegången med sitt namn som gift, Zara Marke.
När skådespelerskan av vakter leddes ut från förhandlingarna vinkade Phythian till nyfikna åskådare och fans, varav ett flertal ska ha ropat: “Vi älskar dig, Zara!

Det finns i nuläget inga uppgifter som tyder på att paret planerar att överklaga domen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!