David Cameron attackerar BBC

Storbritanniens premiärminister David Cameron anser att brittisk public service vilseleder befolkningen angående de nedskärningar som sker i Liverpool.

publicerad 12 januari 2014
Premiärministern anklagar det statliga mediet för att lura sina radiolyssnare

Cameron gick till attack mot programledaren Roger Phillips när han gästade BBC Radio Merseyside för att diskutera de pågående nedskärningarna som Camerons regering nu genomför i Liverpool.

– En av anledningarna till varför människor känner att de inte behandlas rättvist är för att de lyssnar på program som ditt, dag efter dag, vecka efter vecka, som presenterar siffror som inte är korrekta, sa premiärministern i direktsändning enligt The Independent.

David Camerons hårda replik var ett svar på BBC:s Roger Phillips anklagelser om att nedskärningarna i Liverpool slår mot de fattiga kvarteren i staden, medan det knappt påverkar de välbärgade.

– Vi får samtal efter samtal efter samtal från personer som säger att du och ditt kabinett är så utom kontroll att det inte är sant, sa Phillips till Cameron.

Joe Anderson, borgmästare i Liverpool, hävdar att regeringens nedskärningar kommer att leda till att staden är i konkurs om två år, någonting som David Cameron, i radiointervjun i BBC Merseyside, inte höll med om. Istället ansåg han att “Joe inte direkt gör sin stad en björntjänst genom att underminera de pengar som Liverpool får”.

BBC är Storbritanniens svar på svenska SVT och har särskilda förpliktelser gentemot allmänheten reglerade i ett avtal med staten. Dagstidningen The Telegraphs politiska chefredaktör Peter Oborne har bland annat anklagat BBC för att ha en vänster-liberal agenda trots att BBC:s verksamhet delvis finansieras på britternas bekostnad i form av tv-licensen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!