Utrikes

Danmarks prins Henrik är död

Drottning Margrethe och prins Henrik

Under tisdagsnatten avled Danmarks prins Henrik på Fredensborgs slott.

Prins Henrik somnade in klockan 23.18 på tisdagskvällen på Fredensborgs slott på norra Själland, enligt ett pressmeddelande från det danska hovet. Prins Henrik flyttades till slottet från Rigshospitalet i Köpenhamn samma dag för att kunna spendera sin sista tid hemma.

Både prins Henriks gemål, drottning Margrethe, och två söner, kronprins Frederik och prins Joachim, fanns vid prins Henriks sida under tisdagskvällen.

Dödsorsaken ska enligt danska medier vara en lunginflammation. Prins Henrik hade sedan tidigare dragit på sig flera åkommor, bland annat lungcancer och demens.

Prins Henrik, som föddes som Henri de Laborde de Monpezat i Frankrike, blev 83 år gammal.

Liknande artiklar

Danmark kallar hem ambassadör från Iran Danmark har kallat hem sin ambassadör från Iran efter att man anklagat Iran för att försöka mörda exiliranier i Danmark....
Danmark röstar för burkaförbud på allmän plats... I Danmark har folketinget nu röstat för ett förbud mot att täcka ansiktet med exempelvis burka eller niqab på allmän pla...
Peter Madsen döms till livstids fängelse för morde... Den danske utbåtstillverkaren Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim W...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!