Utrikes

Dansk skola åkte på pilgrimsfärder till Mecka på skattebetalarnas bekostnad

Arkivbild

Elever och lärare från den muslimska friskolan Al Quds School i Köpenhamn har i åratal åkt till Saudiarabien och besökt Mecka – delvis på statens bekostnad.

Totalt 87 elever och 22 lärare deltog i resor till Saudiarabien under åren 2013-2017. I ett fotoalbum på skolans hemsida med titeln “Umrah-trip” (pilgrimsfärd), finns bilder från resorna, enligt BT Nyheder.




Pilgrimsfärder är inte inom ramen för vad bidragspengar ska gå till. Därför ska den skattefinansierade skolan nu betala tillbaks 600 000 danska kronor, vilket motsvarar skolans utgifter för resor till Saudiarabien och två personalresor till Marocko och Turkiet.

Skolans rektor, Waleed Houji, har tidigare varit i blåsväder efter att ha delat bilder från Hamas på sin Facebooksida. På en bild ska Hamasmedlemmar rikta vapen mot en man med en davidstjärna på ryggen.

En lärare på skolan ska också ha skrivit nedlåtande uttalanden om judar på sociala medier.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!