Dansk skola åkte på pilgrimsfärder till Mecka på skattebetalarnas bekostnad

publicerad 19 mars 2019
Arkivbild

Elever och lärare från den muslimska friskolan Al Quds School i Köpenhamn har i åratal åkt till Saudiarabien och besökt Mecka – delvis på statens bekostnad.

Totalt 87 elever och 22 lärare deltog i resor till Saudiarabien under åren 2013-2017. I ett fotoalbum på skolans hemsida med titeln ”Umrah-trip” (pilgrimsfärd), finns bilder från resorna, enligt BT Nyheder.

Pilgrimsfärder är inte inom ramen för vad bidragspengar ska gå till. Därför ska den skattefinansierade skolan nu betala tillbaks 600 000 danska kronor, vilket motsvarar skolans utgifter för resor till Saudiarabien och två personalresor till Marocko och Turkiet.

Skolans rektor, Waleed Houji, har tidigare varit i blåsväder efter att ha delat bilder från Hamas på sin Facebooksida. På en bild ska Hamasmedlemmar rikta vapen mot en man med en davidstjärna på ryggen.

En lärare på skolan ska också ha skrivit nedlåtande uttalanden om judar på sociala medier.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.