CNN rasar mot ”brist på mångfald” i Trumps arbete mot coronaviruset

publicerad 3 februari 2020
- av Per Nordin

Det amerikanska vänsterorienterade mediehuset CNN rasar mot att Trumps arbetsgrupp för att stoppa coronaviruset är för vit.

CNN antyder att experternas ras- och könstillhörighet är viktigare än framgången i kampen för att försöka stoppa en global pandemi.

CNN:s Brandon Tensley, som själv är afro-amerikan, påstår att det är ”lika förutsägbart som irriterande” att arbetsgruppen som är satt av Trumpadministrationen på ärendet enbart består av vita. Han skriver även att det är ”samma slags vita män (och några kvinnor) som har dominerat Trumpadministrationen från början”.


Annonser:


Artikeln hånas friskt på sociala medier:

”Jag håller helt med er. En lösning på alla epidemier kräver inmatning av icke-binära personer av alla färger. Mångfald i påstådda kön och hudfärg är det enda sättet att knäcka stora epidemiologiska utmaningar”, kommenterade den libanesisk-kanadensiske professorn Gad Saad på Twitter.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.