Brexitledaren Nigel Farage startar anti-nedstängningsparti i Storbritannien

publicerad 3 november 2020
- av Isac Boman
Nigel Farage.

Nigel Farage är känd som en skarp EU-skeptiker och Brexitpartiets tidigare ledare. Den framgångsrike politikern var en stor del av förklaringen till Brexit-rörelsens framgång. Nu återupplivar han Brexitpartiet under namnet ”Reform UK” i syfte att stoppa coronarepressionen och nedstängningen av det brittiska samhället.

I en debattartikel i The Telegraph skriver Nigel Farage och partiets ordförande Richard Tice att partiets viktigaste fråga kommer att vara att bara de mest sårbara medborgarna ska skyddas med särskilda restriktioner och att medborgarna i övrigt ska leva som vanligt utan större begränsningar av sina fri- och rättigheter med utgångspunkten att uppnå flockimmunitet.

Farage, som har fått smeknamnet ”Gudfadern av Brexit” efter sin offensiva kampanj för Storbritanniens utträde ur EU, menar att den brittiske premiärminister Boris Johnson lyckats skrämma britterna till lydnad och underkastelse genom att utmåla coronaepidemin som något farligare än vad det är. Dessutom har man enligt Farage slösat miljarder av skattebetalarnas pengar på olika coronarelaterade åtgärder under tiden som man hoppas på att ett ”mirakulöst” vaccin ska lösa allt senare.

– Det enskilt viktigaste frågan just nu är regeringens bedrövliga svar på coronaviruset, fastslår Farage och Tice och menar att ministrarna har förlorat sin kontakt med befolkningen och att polariseringen ökar mellan de vettskrämda och de rasande – något som man menar gör att debatten kring coronaviruset har blivit ännu giftigare än den som omgärdade Brexit.

På torsdag återinför Storbritannien sina extrema restriktioner där befolkningen i princip sätts i husarrest. Britterna får efter detta inte umgås med vem de vill eller ens lämna sina hem utan särskilt godtagbara skäl som att handla mat eller ta sig till arbetet – ett beslut som fått Farage att rasa. Han menar dels att nedstängningar av samhället överhuvudtaget inte fungerar och dels att vanliga människor inte ska kriminaliseras för att de försöker leva sina liv och träffa varandra.

– Resten av befolkningen ska tillsammans med god hygien och en dos sunt förnuft fortsätta leva sina liv. På det här sättet skapar vi flockimmunitet bland befolkningen, framför han.

– En andra nedstängning blir ett botemedel som är värre än sjukdomen. Konsekvenserna för småföretag kommer att bli massiva och arbetslösheten kommer att stiga snabbt. Hälsomässigt så kommer fler dö av bristen på behandling och diagnoser än av viruset. Det kommer bli en katastrof, förklarar han vidare på Facebook och menar att Boris Johnson håller på att ”spränga vår ekonomi, vår frihet och sitt eget eftermäle”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!