Brand i al-Aqsamoskén i Jerusalem – samtidigt som Notre-Dame stod i lågor

publicerad 17 april 2019

Katedralen Notre-Dame i Paris var inte det enda religiösa monumentet som brann under måndagskvällen. Samtidigt som den franska katedralen stod i lågor drabbades den välkända al-Aqsamoskén i Jerusalem av en annan brand.

Under måndagskvällen skadades Notre-Dame allvarligt efter en omfattande brand. Branden ledde bland annat till att trätaket och spiran på Notre-Dame förstördes.

Men samtidigt som världens blickar riktades mot Notre-Dame och Paris drabbades al-Aqsamoskén i Jerusalem av en annan brand, rapporterar Daily Mirror.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. Brandkåren lyckades släcka branden under kvällen och den orsakade inga skador på moskén eller andra värdefulla föremål.

Den snart 1 000 år gamla al-Aqsamoskén, även kallad Klippdomen, räknas som den tredje heligaste platsen inom islam efter Kaba i Mecka och profeten Muhammeds moské i Medina. Den är belägen på Tempelberget i Jerusalems gamla stad och har varit föremål för konflikt mellan muslimer och judar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.