Utrikes

Brand i al-Aqsamoskén i Jerusalem – samtidigt som Notre-Dame stod i lågor

Katedralen Notre-Dame i Paris var inte det enda religiösa monumentet som brann under måndagskvällen. Samtidigt som den franska katedralen stod i lågor drabbades den välkända al-Aqsamoskén i Jerusalem av en annan brand.

Under måndagskvällen skadades Notre-Dame allvarligt efter en omfattande brand. Branden ledde bland annat till att trätaket och spiran på Notre-Dame förstördes.
Men samtidigt som världens blickar riktades mot Notre-Dame och Paris drabbades al-Aqsamoskén i Jerusalem av en annan brand, rapporterar Daily Mirror.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. Brandkåren lyckades släcka branden under kvällen och den orsakade inga skador på moskén eller andra värdefulla föremål.

Den snart 1 000 år gamla al-Aqsamoskén, även kallad Klippdomen, räknas som den tredje heligaste platsen inom islam efter Kaba i Mecka och profeten Muhammeds moské i Medina. Den är belägen på Tempelberget i Jerusalems gamla stad och har varit föremål för konflikt mellan muslimer och judar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!