BLM-ledare anklagas för våldtäkter och sexuella övergrepp

publicerad 1 juni 2021
- av Per Nordin

Black Lives Matter-ledaren Tay Anderson anklagas nu för flera fall av sexuella övergrepp, våldtäkter och trakasserier i olika sammanhang – mot offer så unga som 14 år.

Anderson, som utöver sitt engagemang i den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM-rörelsen också sitter i styrelsen för en lokal skola i Denver, förnekar alla anklagelser men har gått med på att ta en paus från alla arbetsuppgifter under tiden som utredningen mot honom fortgår och ska under den tiden inte vistas i skolan eller träffa studenter eller personal.

Noterbart är att Anderson först började utredas för sexuella övergrepp när en kvinna som även hon var engagerad i BLM gick ut och anklagade Anderson för att ha begått övergrepp mot henne.


Annonser:


Senare började liknande anklagelser komma från aktivistgruppen ”Never Again Colorado” som arbetar för att avväpna befolkningen, där Anderson också varit aktiv. Tidigare medlemmar har gått ut med att Anderson ägnat sig åt ”olämpligt beteende” när han var gruppens ordförande 2018.

Utöver detta har en förälder och aktivist även tagit kontakt med myndigheterna i Colorado efter att 62 unga personer kommit till henne och bett henne om hjälp och skydd mot en specifik man – nämligen Tay Anderson.

Ungdomarna som i många fall är high school-studenter ska ha blivit utsatta för allt ifrån oönskad beröring till regelrätta och våldsamma våldtäkter i skolmiljön.

Majoriteten av de ungdomar som ska ha utsatts för sexuella övergrepp av mannen ska vara illegala migranter och ensamkommande flyktingbarn och den yngsta ska inte vara äldre än 14 år. Att BLM-företrädaren aktivt ska ha sökt upp och förgripit sig på unga personer i en särskilt utsatt position, beskrivs av föräldern som fruktansvärt.

– Det är horribelt att inse att någon gjorde dessa barn till sitt byte eftersom han visste att deras tystnad var garanterad.

Än så länge ska polisen i Denver bara ha pratat med föräldern och inte med de barn som ha blivit utsatta för övergrepp av Anderson, men polismyndigheten uppmanar offren att själva träda fram så fort som möjligt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.