MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Bill Clinton hade mer samröre med sexualförbrytare än vad som tidigare varit känt

publicerad 23 maj 2016
Bill Clinton under ett tal.

Den tidigare amerikanske presidenten Bill Clinton reste tillsammans med en dömd sexualförbrytare på dennes privata jetplan i betydligt större utsträckning än vad som tidigare varit känt.

Det handlar om åtminstone 26 resor ombord på ”Lolita express” som ägdes av finansmannen Jeffrey Epstein, rapporterar Fox News. Samme Epstein som dömdes till fängelse för att ha sexuellt utnyttjat och fått en minderårig flicka att prostituera sig för Epsteins vänner och som misstänkts ha drivit en omfattande pedofilring där mängder av minderåriga övertalats att ha sex med rika pedofiler.

Clinton har tidigare anklagats för att ha bevistat en av Epsteins sextillställningar med minderåriga av Virginia Roberts, ett av Epsteins påstådda offer. Dessa anklagelser har dock inte gått att leda i bevis och man har inte kunnat belägga att Bill Clinton faktiskt skulle ha varit på plats vid den aktuella tidpunkten då Roberts menar att övergreppen ska ha ägt rum.

Fox News har också skickat in förfrågningar om varför Clinton inte hade med sig livvakter från Secret Service på vissa av resorna med Epstein, trots att han i vanliga fall brukade ha med sig upp till 10 agenter på sina flygresor.

Frågor har därför väckts kring vad Clinton och Epstein sysslade med tillsammans på sina gemensamma flygresor, hur nära relation de egentligen hade och huruvida Bill Clintons relation och samröre med Epstein kan tänkas påverka stödet för hustrun Hillary som har ambitioner att bli USA:s nästa president.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend